Simona Ionescu / Redactor Șef

O femeie și un copil au alergat pe pista aeroportului Otopeni ca să prindă avionul. E incredibil cum au reacționat angajații – Video

O femeie și un copil au alergat pe pista aeroportului Otopeni ca să prindă avionul. E incredibil cum au reacționat angajații – Video
Imagini șocante au fost surprinse pe Aeroportul Otopeni din București, în timp ce o femeie fuge pe pistă cu copilul după ea, ca să prindă avionul ce se punea deja în mișcare. Nu se știe cum a ajuns aceasta acolo după ce ușile avionului au fost închise și s-au început manevrele de decolare.

O egipteancă însoțită de un copil mic a forțat două uși cu încuietoare electromagnetică ale Aeroportului Otopeni și a reușit să ajungă pe pistă, în încercarea de a prinde un avion Tarom care se pregătea de decolare, au informat reprezentanții aeroportului. Incidentul a avut loc duminică, 5 martie. Femeia  nu s-a prezentat la timp la poarta de îmbarcare pentru cursa București-Londra, deși a fost chemată, conform regulamentului, de mai multe ori.

„A venit când aeronava era deja în procedura specifică pentru decolare, a forțat două uși cu încheietoare electromagnetică, apoi a intrat pe burduf, de unde a coborât pe platformă”, au explicat reprezentanții Aeroportului Otopeni pentru Libertatea.

Egipteanca a forțat ușile ieșirilor de urgență ale Aeroportului Otopeni

Reprezentanții aeroportului au mai precizat că femeia, care avea un copil de câteva luni în brațe. Ea a fost controlată la punctul de Securitate, dar, ca să iasă pe pistă, a forțat ieșirile de urgență. „Nu este voie ca aceste uși să fie încuiate cu lacăt sau zăvor, pentru că sunt ieșiri din urgență. De aceea sunt încuietori electromagnetice. Dacă dai cu umărul mai tare, se deschid”, au transmis reprezentanții aeroportului Otopeni.

Practic, femeia a ajuns la poartă după ce îmbarcarea în aeronavă s-a încheiat, iar pasagerii au ajuns la locurile lor din aeronavă.  Disperată că nu se poate îmbarca, ea a forțat două uși, a intrat pe burduf și apoi a coborât pe pistă, alergând cu copilul în brațe, spre avion. În momentul în care a ajuns la avion, pilotul făcea deja manevrele premergătoare decolării. Femeia a fost preluată de poliția de frontieră, iar ulterior a plecat spre Londra cu un alt avion, tot de pe aeroportul Otopeni.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre