Simona Ionescu / Redactor Șef

O.J.Simpson are cancer. Jucător de fotbal și actor american a devenit celebru prin procesul în care a fost achitat de crimă

O.J.Simpson are cancer. Jucător de fotbal și actor american a devenit celebru prin procesul în care a fost achitat de crimă
Fostul judecător de fotbal american, O.J. Simpson, alergător de primă mână, cunoscut pentru viteza și capacitatea sa de a se sustrage, se luptă cu o boală grea. Procesul în care a fost judecat pentru că și-ar fi omorât soția și pe amantul ei l-a făcut celebru pentru că a fost transmis în întreaga lume occidentală.

În 1995, jucătorul de fotbal american O.J. Simpson a fost acuzat de crimă și a avut parte de unul dintre cele mai celebre procese din istoria Americii. Vedeta se confruntă cu o boală cumplită.

„Nu poți avea încredere în mass-media”

Local 10 News  a raportat vineri, citând surse, că Simpson a fost diagnosticat cu cancer de prostată și în prezent face chimioterapie în Las Vegas. De asemenea, circulă zvonuri că acesta ar fi fost într-un ospiciu, lucru negat de vedetă recent, într-un videoclip postat pe contul de socializare.

„Nu știu cine a pus asta acolo. Bănuiesc că este așa cum spune Donald (Trump): „Nu poți avea încredere în mass-media. În orice caz, găzduiesc o mulțime de prieteni pentru Super Bowl aici, în Las Vegas. Totul e bine, știi. Așa că aveți grijă, să aveți un weekend bun de Super Bowl”, scrie The Independent.

Anul trecut, O.J. a spus că a învins boala

Din nou, O.J. nu spune că nu are cancer și încearcă să facă să pară că totul este bine și frumos în lumea lui. Pe de altă parte însă, O.J. pare să fi recunoscut deja că are cancer și că a făcut chimioterapie. Un videoclip pe care l-a postat în mai 2023, abordează pe scurt faptul că „a prins cancer”, fără a specifica ce tip, dar în clip, el a sugerat, de asemenea, că l-a învins și că se simte foarte bine acum.

Celebrul jucător de fotbal american O.J. Simpson suferă de o boală nemiloasă

Jucătorul nu are un istoric clar de probleme de sănătate, în afară de artrită și de reapariții ale unor leziuni mai vechi, dar în ultimii ani a părut să arate oarecum fragil în timp ce se plimba prin oraș.

I se spunea „Juice” din cauza alergărilor sale energice

Simpson a jucat fotbal la Liceul Galileo din San Francisco, mai întâi ca atacant și apoi ca fundaș. A urmat cursurile San Francisco City College (1965-1966) pentru a obține un palmares școlar care i-a permis să joace la University of Southern California (USC), unde a stabilit recordurile echipei la numărul de yarzi obținuți prin alergare: 1967, 1.415 yarzi; 1968, 1.709 yarzi.

A fost numit All-American (1967-1968), a jucat în două meciuri Rose Bowl și a câștigat Trofeul Heisman ca cel mai bun jucător universitar al sezonului (1968). La USC a fost, de asemenea, membru al unei echipe de ștafetă de 440 de yarzi care a stabilit un record mondial. I se spunea adesea „Juice” din cauza alergărilor sale energice, dar și pentru că inițialele sale ar putea însemna „suc de portocale”.

Inclus în Pro Football Hall of Fame în 1985

Simpson a fost prima alegere a echipei Buffalo Bills din Liga Americană de Fotbal (AFL) în 1969. În anul următor, AFL a fuzionat cu National Football League (NFL). Simpson a stabilit un record pe un singur sezon pentru numărul de yarzi câștigați la alergare (2.003) în 1973.

Recordul său din 1975 pentru cele mai multe eseuri marcate într-un sezon (23) a rezistat până în 1983, iar recordul său de alergare din sezonul 1973 pentru cei mai mulți metri câștigați a rezistat până în 1984, când a fost doborât de Eric Dickerson. A fost inclus în Pro Football Hall of Fame în 1985.

Actor de film și comentator sportiv

După ce s-a retras din fotbal, Simpson a devenit actor de film și comentator sportiv. La 12 iunie 1994, fosta sa soție Nicole Brown Simpson și prietenul ei Ronald Goldman au fost înjunghiați mortal în fața casei sale din Los Angeles. Simpson a fost arestat și acuzat de cele două crime la 17 iunie.

O.J. Simpson, la proces

A pledat nevinovat și a angajat o echipă de avocați proeminenți care să se ocupe de apărarea sa. Procesul său de lungă durată, televizat la nivel național, a devenit obiectul unei examinări mediatice fără precedent. Un juriu l-a achitat pe Simpson de acuzațiile de crimă la 3 octombrie 1995.

Obligat să plătească 33,5 milioane de dolari despăgubiri

Într-o decizie separată în cadrul unui proces civil, în 1997, a fost găsit responsabil pentru moartea fostei sale soții și a lui Goldman și a fost obligat să plătească 33,5 milioane de dolari despăgubiri familiilor. Simpson a colaborat ulterior (cu Pablo F. Fenjves) la volumul „If I Did It”, în care a emis o ipoteză despre cum ar fi comis crimele. Indignarea publică a împiedicat publicarea inițială a cărții în 2006.

Eliberat condiționat în 2017

În 2007, Simpson a fost arestat după ce el și alți câțiva bărbați au intrat într-o cameră de hotel din Las Vegas și au luat obiecte de colecție despre care acestea susținea că îi fuseseră furate. În urma incidentului, Simpson a fost acuzat de mai multe infracțiuni, inclusiv de jaf armat și răpire. La 3 octombrie 2008, un juriu l-a găsit vinovat de toate acuzațiile.

Ulterior, el a fost condamnat la o pedeapsă minimă de nouă ani de închisoare, cu o posibilă pedeapsă maximă de 33 de ani. Simpson a fost însă eliberat condiționat în 2017.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre