Simona Ionescu / Redactor Șef

O vedetă a teatrului românesc a fost dată afară din partid. Iată și motivul

O vedetă a teatrului românesc a fost dată afară din partid. Iată și motivul
„A votat constant împotriva viziunii politice a PNL” și acum și-au primit pedeapsa. O vedetă a teatrului românesc a fost dată afară.

Consilier local, actrița Magda Catone nu a fost acuzată că nu a respectat disciplina de partid. Drept urmare, vedeta teatrului românesc a fost dată afară din PNL, filiala sector 2. Același tratament l-a avut și viceprimarul Adrian Costache.

„Nu voi vota ca un soldat fără minte sau conștiință”

Retragerea sprijinului politic și excluderea din PNL filiala sector 2 a actriței a avut loc când membrii biroului politic s-au reunit pentru a valida candidatul comun PNL-PSD la funcția de primar. Deși speră ca decizia să nu fie una definitivă, Magda Catone a menționat că niciodată nu va vota „ca un soldat fără minte sau conștiință”, subliniind că pentru ea e importantă bunăstarea comunității.

Magda Catone spune că nu s-a așteptat ca după 40 de ani de muncă imaginea sa să fie închisă „într-o fundătură neașteptată” și nu și-a dorit să plece „trăgând ușa după mine sau dându-mi demisia”. Cunoscuta actriță a subliniat că despărțirea „pe care unii vor să o facă, trebuie să fie elegantă, la nivelul unor oameni civilizați, care au mers împreună, umăr la umăr”.

„Care muncă, care luptă, atunci când faci anumite lucruri, cum am inițiat eu multe proiecte culturale și niciunul nu s-a împlinit?! De-abia acuma s-a agăţat de mine reuşita asta!”, a declarat actrița pentru site-ul Buletin de București.

Magda Catone a fost dată afară din PNL sector 2

„Adică să nu mai acopăr o groapă”

Artista spune că nu este de acord dacă există o „antipatie sau o nelămurire”, să „votez împotrivă pentru lucruri care sunt bune?! Adică nu mai acopăr o groapă? Au fost acuma puse în proiect străzi pentru reabilitare. Păi, eu aș vrea să văd o stradă care n-ar trebui propusă”. Potrivit informațiilor, ultimul proiect al Magdei Catone a fost cel prin care a solicitat amenajarea unui teatru în zona Obor, care să fie denumit Lucian Pintilie.

Magda Catone a fost propusă pentru funcția de viceprimar al sectorului 2

În anul 2020, aceeași Magda Catone a fost propusă de liberali pentru funcția de viceprimar. Anunțul a fost făcut atunci de președintele PNL București, Violeta Alexandru. Când a intrat în politică, Magda Catone a fost fericită și a sperat că va face lucruri bune pentru cetățeni.

„Mă simt onorată să mă alătur echipei #PNLSector2. Vom reuşi să redăm strălucirea sectorului 2, facând #împreună lucruri bune pentru cetăţeni.

Cred în echipa PNL şi cred în valorile şi principiile Partidului Naţional Liberal. Sunt convinsă că în această formulă putem schimba lucruri, putem reclădi sectorul 2 şi putem reda zâmbetul cetăţenilor”, a declarat Magda Catone în același an într-un mesaj pe contul de socializare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre