Simona Ionescu / Redactor Șef

Oficial, doar un singur vaccin anti COVID oferă protecție 100%. Vezi dacă ai ales „câștigătorul”

Oficial, doar un singur vaccin anti COVID oferă protecție 100%. Vezi dacă ai ales „câștigătorul”
Potrivit unui ultim studiu realizat de compania Johnson & Johnson, cei care s-au vaccinat cu acest tip de vaccin pot răsufla ușurați.

Pandemia e în toi și nebunia cu vaccinurile continuă. Să fie oare vaccinul Johnson & Johnson cel care va aduce pace pe pământ?

Oficial, doar un singur vaccin anti COVID oferă protecție 100%. Vezi dacă ai ales „câștigătorul”

Conform informațiilor oferite de specialiști în urma unui studiu recent realizat de compania Johnson & Johnson, vaccinul lor anti-Covid oferă protecție 100% împotriva formelor grave ale bolii, după doza a doua. De asemenea, studiul arată că rapelul este eficient în proporție de 94% în prevenirea infecțiilor simptomatice cu Covid și 75% eficient în ansamblu atunci când a fost administrat la 56 de zile după doza inițială.

Puterea protecției împotriva Covid-19 crește în continuare

”Vaccinul nostru cu o singură doză generează răspunsuri imune puternice și asigură imunitate de lungă durată. Când se administrează un rapel al vaccinului Johnson & Johnson Covid-19, puterea protecției împotriva Covid-19 crește în continuare. (…)

În plus, studiul nostru de fază 3 a constatat că o a doua doză administrată la 56 de zile după prima doză a oferit protecție de 100% împotriva formelor severe/critice de Covid-19 la cel puțin 14 zile după ultima vaccinare”, a declarat Mathai Mammen, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al unității de medicamente al Johnson & Johnson.

Johnson & Johnson vrea un pachet complet care include doza unică plus o doză de rapel a vaccinului său Covid-19

Interesant este faptul că vaccinul nu și-a redus din eficacitate nici după ce a apărut varianta Delta. Ca atare, în urma studiului intitulat ”Ensemble 2”, Johnson & Johnson vrea să depună o cerere la Agenția Europeană pentru Medicamente pentru un pachet complet care include doza unică, plus o doză de rapel a vaccinului său Covid-19. De reținut este faptul că în acest moment românilor care sunt vaccinați cu Johnson & Johnson le este recomandat să facă rapel cu vaccin ARN mesager.

Sursă foto: digi24

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre