Simona Ionescu / Redactor Șef

Olivia Steer trăiește zilele acestea cele mai mari dureri sufletești: „Ma târcolește vorba veche…”

Olivia Steer trăiește zilele acestea cele mai mari dureri sufletești: „Ma târcolește vorba veche…”
Soția vedetei Pro TV Andi Moisescu, Olivia Steer, începe prima zi de noiembrie în lacrimi. În fiecare an, de „Ziua morților” o plânge pe sora sa, celebra regizoare care nu se mai află printre noi.

„De 1 noiembrie (Ziua Morților, în Ardeal), îmi revine și mă tîrcolește vorba veche „Trăiţi, bă, trăiţi, că de murit nu-i nici o scofală!”, pe care ar fi zis-o Pintea cîndva și pe care o cita Lavinia, în momente cheie”, a scris vedeta pe rețelele sociale, alături de o fotografie alb- negru cu sora sa. Au trecut 12 ani de când sora vedetei a trecut la cele veșnice.

„Închid ochii și o văd la fel de frumoasă, caldă, de un umor debordant, cu ochii verzi și părul lung, des și creț, ce stîrnea invidia și admirația, deopotrivă.  Dar nu frumusețea dumnezeiască era atuul ei cel mai mare, ci cultura vastă, bibliotecile întregi citite, cele trei facultăți absolvite (filologie, teatru și regie). Că scria, sau cînta, sau dansa, sau juca, sau regiza, sau preda studenților ei, sau vorbea pur și simplu cu mine la telefon, era la fel: clocotitoare, genială, sclipitoare.

Dacă ar fi să extrag o singură lecție din tot ce m-a învățat Lavinia ar fi pasiunea arzătoare cu care se înveșmînta, la începutul fiecărei zilei, cu convingerea că viața trebuie să fie o sărbătoare sau să nu mai fie deloc”, a scris Olivia Steer pe pagina sa de socializare, pe 2 decembrie, anul trecut.

Olivia Steer și-a pierdut sora, Lavinia când aceasta avea doar 38 de ani

Sora Oliviei Steer a fost regizor, preparator universitar şi doctorand la Facultatea de Muzică din Oradea. Lavinia a murit la vârsta de 38 de ani, după o luptă grea cu cancerul. Tânăra locuia în Oradea și avea un fiu pe care îl creștea singură. După pierderea surorii sale dragi, Olivia Steer s-a documentat mult despre ceea ce înseamnă această boală și a devenit o voce activă împotriva medicamentelor, vaccinurilor și a intervențiilor chirurgicale.

sora olivia steer

Cu ceva timp în urmă, vedeta a mărturisit cât de mult a afectat-o moartea surorii sale. „Chiar dacă fizic sora și tatăl meu nu mai sunt, avem o legătură. Când am o dilemă mă gândesc ce ar fi zis tata sau Lavinia și găsesc răspunsul. Când Lavinia a plecat puțin, am încercat să deslușesc întrebarea. Sora mea a descoperit că avea cancer la câteva luni de sarcină și am încercat să găsesc alternative. Lavinia a fost prinsă în caruselul alopatiei și a mai trăit cinci ani.

A murit când Alex, fiul ei, avea cinci ani. Fiul ei seamănă foarte mult cu ea. Are aceeași ochi verzi. Este frumos. Mama mea l-a crescut pe Alex. Lavinia a născut prin cezariană și după a început să facă chimioterapie, nu a putut să-l mai crească”, a declarat Olivia Steer în urmă cu câțiva ani.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre