Simona Ionescu / Redactor Șef

Omul de televiziune Emanuel Isopescu a murit. ”Tătucă, rămas bun!”, a scris fiica

Omul de televiziune Emanuel Isopescu a murit. ”Tătucă, rămas bun!”, a scris fiica
Omul de televiziune Emanuel Isopescu a murit, miercuri, 2 august. Jurnalistul s-a retras din viața publică de aproape 10 ani, din cauza unor probleme de sănătate. Jurnalist de investigații, cu o bogată carieră în TV, respectat și admirat.

Încă un jurnalist de forță a plecat dintre noi, departe de lumea pe care a iubit-o atât de mult. Omul de televiziune Emanuel Isopescu a murit, miercuri, 2 august. Fiica lui, Ioana, a putut să scrie doar atât: ”Tătucă, rămas bun!”. Să nu vă mirați dacă veți vedea doar 2-3 poze cu Emanuel Isopescu! Atât a rămas în urma unui mare jurnalist! Pe 3 august a împlinit 75 de ani.

Omul de televiziune Emanuel Isopescu a murit

Emanuel Isopescu  a fost jurnalist de investigații, cu o bogată carieră în TV. A adunat lângă el pe cei mai talentați tineri care voiau să lucreze în televiziune și i-a învățat ”meserie”, să fie competenți, corecți și să devină profesioniști. Emanuel Isopescu   a fost un membru de seamă al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR).

”E cel care mi-a deschis cariera de jurnalist în TVR, la Social, omul pe care îl știa oricine, în orice loc din România. M-a învățat multe, mi-a dat încredere și emisiuni. A fost un boier, un altruist, un ziarist excelent. Mi-a fost prieten, camarad și tovarăș de tenis de masă. Rămas bun, Șefule, mulțumesc frumos pentru tot!, a comentat jurnalistul TVR Emil Hossu-Longin. De la el au aflat alți zeci de jurnaliști că Emanuel Isopescu s-a stins, iar în timpul nopții vestea s-a răspândit în toată media.

Emanuel Isopescu s-a retras din presă în 2011

Emanuel Isopescu s-a retras din televiziune, în 2011. A suferit atunci o operație complicată pe cord, care a durat 15 ore, chiar câteva în care a stat fără inimă. De aceea, s-a retras în 2011 într-un sat de lângă Tulcea, iar apoi și-a deschis o pensiune.

Anul trecut, jurnalistul și-a dat fosta soție în judecată. Mărul discordiei pare a fi chiar fiica lor. Isopescu a depus o plângere la Judecătoria Sectorului 3, acesta dorind ca fiica lui să locuiască alături de el, în județul Tulcea.

Isopescu a povestit cum i-a venit ideea să construiască pensiunea pe care o deține.  ”Eram cu un vechi și bun prieten, Cornel Ivanov, pe care îl cunoscusem în cariera mea de gazetar, atunci când el era inginer la Centrala Deltei. Eu eram cu rulota, în căutarea unui loc pentru o casă de vacanță. Din una în alta, Cornel ne-a sfătuit să încercăm să luăm fonduri SAPARD pentru o pensiune. Am cumpărat terenul și ne-am apucat de treabă“, a declarat fostul jurnalist.

Emanuel Isopescu a făcut un anunț disperat

Un apel disperat a șocat în 20 mai 2020. ”Vârsta, bolile și propria-mi inconștientă m-au lăsat fără picioare. De-abia reușesc să ajung la toaletă și niciodată nu știu dacă voi mai reuși să mă ridic de pe vas.”

Caut cu deznadajde o femeie care să aibă grijă nu de mine, ci de interesele mele: fisc, Primărie, avocați, aprovizionare, liniștea fiicei mele. Evident , nu am banii unui bătrân Italian, dar ne putem înțelege. Vă rog, ajutați-mă!​”, a încheiat Emanuel Isopescu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre