Simona Ionescu / Redactor Șef

Opinie EVZ. De ce nu ni se arată o fotografie cu ursul Arthur cel adevărat

Opinie EVZ. De ce nu ni se arată o fotografie cu ursul Arthur cel adevărat
M-am decis să scriu și eu niște impresii despre telenovela națională Ursul Arthur, acum că s-a mai dezumflat subiectul. Dar am și multe întrebări.

*Nu m-am lămurit cine a livrat și umflat cazul, căci ursul a fost împușcat în urmă cu o lună și jumătate. De regulă, un astfel de scandal bagă în ceață alte subiecte.

*Unii zic că au fost vigilenți cei de la un ONG, care îl monitorizau pe Arthur. Păi, și n-au aflat 40 de zile că Arthur nu mai este?

*Dacă tot îl monitorizau, nu avem o fotografie cu el, să-l vedem cum se mișcă „cel mai mare urs din Europa”? Chiar, cine i-o fi măsurat pe urși de a ieșit Arthur al nostru pe primul loc?

*Deci poza! De ce nu ni se arată o poză cu ursul cel adevărat, cu animalul de 593 de puncte? Fotografia care circulă prin presa de pe mapamond, preluată de la noi, nu-i a ursului Arthur. Unele site-uri au folosit chiar alte poze cu urși ca să-și ilustreze poveștile. Deci, cum arăta Arthur viu?!

Prințul a rămas fără blana ursului din pădure

*După ce l-am făcut de râsul mapamondului pe prințul de a 16-a spiță, i-am luat și blana ursului din pădure, ba chiar și capul-trofeu, după cum ne spune ministrul mediului, nepotul unchiului din Covasna care i-a dat autorizație vânătorului „von Baron”.

*Cine a mâncat carnea ursului, fie sub formă de cârnați, fie sub formă de pastramă, fiindcă prințișorul n-a luat-o cu el în avion ca să o ducă în Austria? Nu cred că a fost donată unui cămin de bătrâni.

Cum i-a băgat presa vânătorului niște bani în tolbă

*Un vânător îmbătrânit într-o asociație de-a lor mi-a spus că problema este și a rămas la noi. La procuror, mai precis. El va trebui să stabilească dacă ai noștri organizatori de vânătoare au încălcat legea, că prințul n-are nicio treabă, chiar dacă a împușcat alt urs decât cel planificat. Dacă împușca o căprioară, un cerb sau un mistreț, era pasibil de pedeapsă.

*Tot vânătorul zice că „von Baron” ăsta și-a cumpărat cu 7.000 de euro atâta notorietate cât n-ar fi reușit vreodată. În lumea lor, a vânătorilor internaționali, să ai un asemenea trofeu ca ursul Arthur – chiar dacă nu-i ții capul pe perete – te propulsează în topurile tuturor întrunirilor, evenimentelor etc. Iar de acolo vin și bani, afaceri și chiar influență.

*Așadar, tam-tam-ul presei i-a folosit tot ucigașului lui Arthur. Ion Țiriac ne-ar putea explica mai bine cum e cu notorietatea și eticheta de cel mai iscusit și vestit vânător. Bine, dar și noi am rămas cu blana ursului din pădure și cu un dosar penal, de care nu suntem siguri că va tăia vreun cap de autoritate de pe undeva. Asta ca să facem haz de necaz!

Și pentru că nu avem o fotografie cu adevăratul Arthur, postez o imagine-satiră care circulă pe Facebook.

(Parteneriat cu Evenimentul zilei – evz.ro)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre