Simona Ionescu / Redactor Șef

Ozana Barabancea, despre cel mai greu examen al vieții. De ce a fost dată afară de la „Te cunosc de undeva”

Ozana Barabancea, despre cel mai greu examen al vieții. De ce a fost dată afară de la „Te cunosc de undeva”
Muzician complex și unul dintre puținii dirijori femei, Ozana Barabancea a apărut în fața românilor într-o ipostază nouă. Artista a vorbit despre relația grea cu sora ei și momentul greu când a fost dată afară de la emisiunea „Te cunosc de undeva”.

Mezzo-soprană în cadrul Operei Naționale București și jurat la emisiunea „Te cunosc de undeva”, Ozana Barabancea n-a avut o viață deloc ușoară, dar a reușit să rămână întotdeauna femeia care nu și-a pierdut speranța.

„N-am fost în stare să-mi țin căsnicia”

Într-o confesiune emoționantă în emisiunea lui Denise Rifai, Ozana Barabancea a mărturisit cu sinceritate despre cel mai dificil examen al vieții, singurul pe care nu a reușit să-l treacă. „Căsnicia mea. Pentru că n-am fost în stare să-mi țin căsnicia… Deci dacă am picat în viață la ceva, acesta a fost examenul”, s-a destăinuit artista.

„Pentru cei dezamăgiți de aseară, 2 lei dai, 2 lei face. Așa e cu zgârcitul”

Ozana Barabancea a ajuns la emisiunea „Te cunosc de undeva” grație Augustei Lazarov. Aceasta a văzut-o într-un spectacol la Teatrul Metropolis și a invitat-o la casting, fiind producătorul emisiunii câțiva ani. „Ei îi datorez asta”, a mărturisit Ozana la un moment dat.

După patru sezoane însă, a fost înlocuită de Monica Anghel. Inițial, Ozana a spus că este o alegere bună, dar după ce a fost difuzată prima emisiune fără ea, a avut o reacție ciudată pe contul de socializare: „Pentru cei dezamăgiți de aseară, 2 lei dai, 2 lei face, așa e cu zgârcitul”.

„M-a durut enorm atunci, nu era nici un motiv credibil”

Ozana Barabancea, despre relația complicată cu sora ei

Doamna muzicii românești a povestit acum că „am fost dați afară trei din patru, pe nepusă masă. Niciodată nu mi s-a spus de ce. Nu știu dacă a fost un motiv financiar, nu cred. Probabil că s-a dorit o împrospătare a imaginii juraților”.

„M-a durut enorm atunci, nu era nici un motiv credibil, pe asta nu o mai țin pentru că nu știe să facă muzică. Dar totul e bine când se termină cu bine și sunt la masa juriului”, a spus Ozana Barabancea.

„Am o soră deșteaptă, e o enciclopedie ambulantă”

Cu ani în urmă însă, într-un acces de furie, muziciana a scris câteva lucruri despre sora ei, pe care acum le regretă: „Mă rog la Dumnezeu să nu o mai văd niciodată pe cea care s-a născut din aceeași părinți, din pură întâmplare”.

Relația dintre Ozana și Mihaela a rămas și acum la fel de rece și distantă, deși artista spune că-și iubește sora care „e deșteaptă, o enciclopedie ambulantă”. Și regretă mult cuvintele grele pe care le-a spus odinioară, sperând că va fi iertată de sora ei.

„Nu am renegat-o, o respect și îi datorez multe”

„Stai agățat de Hristos și el va lucra pentru tine”

„Nu suntem în relații bune, dar îi dau Cezarului ce e al Cezarului. O iubesc, e sora mea. Nu am renegat-o, o respect și îi datorez multe, însă pe parcursul vieții am avut drumuri diametral opuse, domenii diametral opuse, anturaje diametral opuse.

Au existat și certuri, dar am trecut peste. Au trecut anii și mărturisesc că orice s-ar întâmpla cu sora mea, în secunda doi sunt drepți. Încerc să mă iert și pe mine pentru tâmpeniile pe care le-am scris atunci.

„Îmi cer scuze dacă am supărat-o”

O respect și o iubesc, educația pe care am primit-o de acasă își spune cuvântul. De multe ori ne contraziceam, nu știu din ce motiv s-a întâmplat asta, dar Mihaela e sora mea și va fi pe viață sora mea.

E sigura mea familie pe viață din partea părinților și îmi cer scuze dacă am supărat-o. Ea a fost o soră impecabilă, alături de bunica mea, care a stat încă trei patru ani cu noi.

Eu nu sunt căsătorită ea e, nu știu de ce nu funcționează acum, știu că și ea mă iubește pe mine. Dar viața ne-a dus în priorități diferite, dar sângele apă nu se face”, a menționat Ozana.

„Am fir scurt cu Dumnezeu”

Ozana Barabancea și minunile lui Dumnezeu

Ozana Barabancea îl iubește pe Dumnezeu din toată ființa ei și au existat multe cazuri în care a văzut ce înseamnă minunea. „Am fir scurt cu Dumnezeu, la El n-a sunat niciodată ocupat, chit că m-a pus pe așteptare.

Așteptarea asta ar trebui să nu doară, dar un om orgolios ca mine a trebuit să se autoeduce și să lase totul în mâna Lui. M-am rugat și pentru fiul meu când și-a cumpărat mașină, care avea o defecțiune, noi n-am știut și putea să ia foc.

„S-au întâmplat mari minuni pe care nu le povestesc acum”

Eu eram cu mașina mea, în față, el cu mașina lui și ascultam un CD care era un acatist. A oprit și mi-a spus că e într-un mare pericol. Era chiar de sfânta Maria, am ajuns la Iași, unde s-au întâmplat mari minuni pe care nu le povestesc acum.

Fiind sărbătoare, era totul închis, dar un turc avea atelierul deschis și mașină identică cu ce a fiului meu. Și a luat furtunul de la el și l-a pus la mașina fiului meu”, a povestit Ozana.

„Am fost și la Eminescu și am vorbit cu el”

Artista recunoaște că și acum trece prin momente complicate și ar vrea să-i facă o promisiune Domnului, dar încă „nu știu ce”. În schimb, și-a întrebat duhovnicul de ce e canonizat și marele Eminescu. „Am fost la mormântul lui Eminescu acum o săptămână, am aprins candela și am vorbit cu el”, i-a spus Ozana lui Denise Rifai.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri