Simona Ionescu / Redactor Șef

OZN-urile au trecut și prin România. Piloții le-au văzut, dar au tăcut

OZN-urile au trecut și prin România. Piloții le-au văzut, dar au tăcut
Tot mai mulți oameni spun că au văzut obiecte zburătoare neidentificate. Subiectul existenței OZN-urilor a fost și este apring discutat pe toată planeta. Trei piloți români au mărturisit abia acum că au văzut și obiecte zburătoare caudate, dar au tăcut.

Un caz al apariției unui OZN pe teritoriul României a fost ținut sub tăcere mult timp. Abia acum, trei piloți au povestit pățaniile. Ei sunt convinși că au avut de-a face cu un obiect bizar.

OZN-urile au trecut și prin România

Obiecte zburătoare neidentificate este un subiect vechi de zeci de ani. Sunt mii de mărturii, iar până de curând existența lor a fost negată cu vehemență.

Însă Barak Obama, fost președinte al Statelor Unite  Barack Obama a recunoscut că știe mai multe decât poate să spună, pe această temă. Detalii despre aparițiile misterioase vor fi publicate într-un raport al Pentagonului.

În România, Marcel Smoleanu, un fost pilot de elicopter, a văzut un OZN în anul 1992. S-a întâmplat în timpul unui zbor de antrenament, efectuat de Smoleanu alături de colegii săi de la unitatea de aviație Boboc, din județul Buzău. Ei au observat o sferă roșie, care lumina foarte puternic. A povestit pățania abia acum, la Antena 3.

OZN văzut aproape de E85, între Urziceni și Buzău

Trei elicoptere care plecaseră de pe aerodromul de la Boboc s-au întâlnit cu un obiect ciudat care zbura pe lângă ei. La un moment dat, a dispărut cu o viteză incredibilă, nepământeană.

Zborul se desfășura paralel cu drumul E85, pe direcția Buzău – Urziceni. „Era ora 23. Fiecare era cu gândurile lui, mai ales că prinsesem şi o muzică liniştitoare la radio. Zburam la o sută de metri de sol şi vedeam Urziceniul, luminat. La un moment dat, brusc, în partea stângă s-a aprins o sferă mare, roşiatică, incandescentă.

Am estimat-o ca având diametrul de două ori mai mare decât lungimea elicopterului. Deci, vreo 20 de metri. Mai târziu, colegul Doru Drăgoi, care era în punctul de comandă şi ne-a văzut pe tubul de la radiolocator, a spus că dimensiunea punctului nu a fost dublu, ci mult mai mare.

Iar apropierea, o estimam cam la un kilometru dar şi în aces caz de la radiolocator am aflat că eram mult mai aproape şi era să ne ciocnim. Între timp, i-am întrebat pe cei din spate, aţi văzut ce am văzut şi eu? Au zis da, dar cu o voce din care mi-am dat seama că erau şi ei marcaţi de ce vedeau”, a povestit Marcel Smoleanu, la Antena 3.

Trei elicoptere care plecaseră de pe aerodromul de la Boboc s-au întâlnit cu un obiect ciudat care zbura pe lângă ei
Marcel Smoleanu, un fost pilot de elicopter, a văzut un OZN în anul 1992

OZN-ul s-a oprit brusc, sfidând legile fizicii

”La un moment dat, obiectul zburător s-a făcut nevăzut cu o viteză imposibil de atins pentru orice aparat de pe Pământ. Avea la început viteză de 150 de kilometri pe oră. Apoi, a dispărut de lângă noi cu o viteză uluitoare, accelerată de la început. Nici un vehicul de pe Pământ nu poate să accelereze în asemenea fel. MIG-ului 21 îi trebuie secunde ca să ajungă la viteză supersonică.

Când ne-a tăiat calea, s-a oprit exact pe direcţia noastră. Deci şi oprirea s-a făcut brusc, sfidând legile fizicii. Abia atunci am simţit frica. Am redus viteza  până la zero, dar am făcut şi viraj la stânga, ca să ieşim din axul de zbor. În momentul în care am făcut această evoluţie şi ne-am stabilizat în zbor orizontal sfera s-a stins brusc”, a povestit Marcel Smoleanu.

Ordinul a fost: ”batista pe țambal”

Ordinul primit de piloți a fost clar: batista pe țambal. „A doua zi dimineaţă, ofiţerul de la poartă ne-a spus să mergem direct la comandant în birou. Acolo, generalul Alexandru m-a luat pe mine primul: ia spune, ce aţi văzut azi-noapte? Am povestit dar nici nu m-a lăsat să termin, s-a ridicat de pe scaun şi a zis: nu aţi văzut nimic.

În a treia zi a venit un maior de la comandamentul aviaţiei şi i-a cerut lui Drăgoi înregistrările radio. Le păstrase pentru că erau interesante. Maiorul le-a luat şi a spus că din acest moment raportaţi direct la sectorul zbor al comandamentului aviaţiei, pentru că ne-au înnebunit ăştia cu simulatoarele lor. Probabil că aceste fenomene erau multe”, a mai afirmat Marcel Smoleanu pentru sursa citată. Sursa: evz.ro


Marina Statelor Unite a filmat mai multe OZN-uri. Pentagonul confirmă. VIDEO

Noi dovezi despre întâlnirea cu un OZN. Documente secrete au ieșit la iveală

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre