Simona Ionescu / Redactor Șef

Pământul, lovit de un meteorit. Martorii vorbesc despre ceva spectaculos, experții analizează

Pământul, lovit de un meteorit. Martorii vorbesc despre ceva spectaculos, experții analizează
Lumina strălucitoare a unui meteorit s-a putut observa deasupra portului Holmestrand, la sud de Oslo, în Norvegia. Mai multe imagini surprinse au fost postate pe rețelele de socializare.

Un „meteorit neobișnuit de mare” s-a prăbușit, duminică dimineață, în jurul orei 01.00. Acesta a fost remarcat de cetățenii norvegieni, care susțin că prăbușirea a generat un spectacol fantastic de sunet și lumină. De altfel, în mai multe filmulețe postate pe Facebook și Instagram întăresc această apreciere, fiind o dovadă  ceea ce s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Sunt voci care susțin că meteoritul este posibil să fi lovit Pământul, în apropiere de capitala Oslo.

Până acum nu s-a raportat nicio pagubă sau victimă.

Ce spun experții

Rapoartele autorităților din Norvegia arată că lumina a străbătut cerul țării, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Vor fi analizate mai multe înregistrări făcute publice de către cetățenii care au fost martori la fenomen și au filmat scenele.

Rețeaua norvegiană Meteor va analiza înregistrările video și alte date pentru a încerca să identifice originea și destinația obiectului, au transmis oamenii de știință, care spun că o parte a meteoritului este posibil, într-adevăr, să fi lovit Pământul, în apropiere de capitala Oslo, conform Reuters.

Meteoritul s-a deplasat cu 15-20 de km/secundă

„A fost o nebunie”, a declarat specialistul Morten Bilet, pentru sursa citată, subliniind că meteoritul s-a deplasat cu 15-20 de km/secundă, iar cerul a fost luminat în jur de șase secunde, pe măsură ce corpul se prăbușea.

Datele preliminare sugerează că impactul ar fi avut loc într-o zonă împădurită ce poartă numele de Finnemarka, aflată la 60 km vest de Oslo, capitala Norvegiei.

„Ceea ce am avut noaptea trecută a fost o bucată mare de rocă, care călătorea probabil între Marte și Jupiter, unde este centura noastră de asteroizi”, a mai spus expertul Morten Bilet.

Foto: Twitter și Instagram

Carmen Harra este obsedată de Armani. Până și în pat îl ia cu ea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre