Simona Ionescu / Redactor Șef

Panică între locuitorii orașului lui Marcel Ciolacu. E a doua oară când se aud zgomotele misterioase înfricoșătoare

Panică între locuitorii orașului lui Marcel Ciolacu. E a doua oară când se aud zgomotele misterioase înfricoșătoare
O bubuitură asurzitoare a creat panică în Buzău și este a doua oară când se aude. Nici prima data și nici acum nimeni n u a putu desluși sursa zgomotului catalogat de localnici drept „infernal”.

Buzoienii și locuitorii din comunele învecinate au fost cuprinși de panică marți, 20 iunie, după un zgomot puternic asemănător unei explozii de proporții gigantice. Zgomotul infernal s-a auzit pe o rază de peste 30 de kilometric și chiar până în județul Brăila sau Constanța (în orașul Hârșova).

„S-a auzit ca o explozie extrem de înfricoșătoare”, a postat un localnic pe Facebook. „Ce-a fost? Eram pe balcon chiar m-am speriat”, a scris altcineva. „Sigur n-a fost tunet. E nasol, deja se aud sirenele” – acestea sunt mesaje care au fost adresate de localnici imediat reporterului Buzoienii.ro.

Autoritățile confirmă bubuitura infernală, dar nu oferă explicații

În timp ce autoritățile nu au anunțat posibilă cauză a zgomotului ieșit din comun, imagini surprinse de o cameră de supraveghere din Gherăseni a surprins momentul bubuiturii, cu tot cu sunet, iar imaginile vorbesc de la sine: nu a fost vorba doar de o bubuitură infernală, ci și de o undă de șoc, ce a făcut să vibreze o clădire, scrie sursa citată.

Presa locală buzoiană a lansat câteva teorii ca posibile surse ale bubuiturii: boom sonic (avion cu reacție), rachetă antigrindină, meteorit. Este de menționat că nu e prima dată când se aude. La începutul lunii Buzăul a mai bubuit o dată, dar parcă nu așa de tare, iar oamenii au crezut că ar fi fost vorba de un avion cu reacție.

Primarul orașului Buzău, Constantin Toma, a confirmat zgomotul și panica, dar spune că nu există încă o explicație oficială din partea autorităților.

Așa s-a întâmplat și în America. Explicațiile au venit abia mai târziu.

Buzăul nu e singurul loc din  lume unde au început să apară aceste bubuituri

Tot în prima săptămână a lunii iunie, un sunet ciudat, ca o explozie devastatoare, i-a speriat pe americani. Internauții de pe Twitter au spus că zgomotul foarte puternic a fost auzit până în nordul Virginiei și Annapolis, Maryland, în jurul orei locale 15.15 (22.15 ora României), în data de 5 iunie.

„Oamenii din toată zona DC raportează că au auzit o explozie puternică care a zguduit unele case”, a postat jurnalista Oliya Scootercaster. Despre această explozie care a fost percepută de americani ca un cutremur sau un bum sonic, autoritățile nu au dat nici un fel de detalii.

„Vorbeam pe FaceTime cu familia din MD. Au întrerupt apelul din cauza unei explozii care se pare că a fost auzită în Virginia de Nord, DC și Annapolis. Ciudat că nimeni nu pare să știe ce a provocat-o”, a scris și Thomas O’Brien.

Pentru a înțelege ce s-a întâmplat, poliția din Washington DC Metro a trimis reprezentanți ai The Independent la Departamentul american al Apărării pentru informații suplimentare. „Nu există nicio amenințare în acest moment”, a transmis pe contul de Twitter Serviciul de securitate internă şi urgenţe din Washington D.C..

Mai târziu, Biroul de gestionare a situațiilor de urgență al orașului Annapolis a transmis că bubuitura a fost cauzată de un zbor autorizat al Departamentului Apărării. „Boom-ul puternic care s-a auzit în zona DMV a fost cauzat de un zbor autorizat al DOD. Acest zbor a provocat un boom sonic. Acestea sunt toate informațiile disponibile în acest moment”, au declarat reprezentanții instituției.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre