Papa Francisc a declarat joi că fondul de pensii al Vaticanului se confruntă cu un „dezechilibru grav” care ar putea necesita modificări ale structurii sale operaționale. De asemenea, a numit un cardinal de rang înalt pentru a prelua administrarea fondului.
Papa anunță „decizii dificile”
Papa Francisc a declarat joi că fondul de pensii al Vaticanului se confruntă cu un „dezechilibru grav” care ar putea necesita modificări ale structurii sale operaționale și a numit un cardinal senior pentru a prelua administrarea fondului.
E vorba de Kevin Farrell, un prelat irlandezo-american, care a condus birou Vaticanului pentru probleme familiale din 2016. Într-o scrisoare neobișnuită trimisă tuturor cardinalilor din lume și liderilor diferitelor birouri ale Vaticanului, Papa a spus ce se întâmplă, dar nu a oferit o estimare exactă sau o măsură clară a gravității, dimensiunii sau impactului problemei.
În octombrie a avut a treia reducere în trei ani a salariului cardinalilor care conduc Vaticanul
Suveranul Pontif a spus că schimbările vor include „luarea unor decizii dificile care vor necesita o sensibilitate deosebită, generozitate și dorință de sacrificiu din partea tuturor”. Papa și-a exprimat îngrijorarea neobișnuită cu privire la bugetul Vaticanului de mai multe ori în ultimele luni.
În octombrie, el a ordonat a treia reducere în trei ani a pachetelor salariale ale cardinalilor care conduc Vaticanul. De asemenea, le-a cerut acestora să urmărească un program de „deficit zero”. Vaticanul nu a mai publicat o declarație bugetară completă de mai mulți ani, dar se știe că se confruntă cu un deficit bugetar grav.
Veniturile orașului Vatican au fost utilizate pentru a acoperi deficitul Sfântului Scaun
În 2022, a fost estimat că datoria netă a fondului de pensii pentru beneficiile post angajare se ridica la aproximativ 631 de milioane de euro. Sediul Bisericii Catolice cuprinde două entități: entitatea suverană recunoscută la nivel internațional a Sfântului Scaun și Vaticanul, un oraș-stat de 108 acri din cadrul Romei.
Acestea au bugete separate, iar veniturile Orașului Vatican, inclusiv cele provenite de la popularul Muzeu al Vaticanului, au fost adesea utilizate pentru a acoperi deficitul Sfântului Scaun. Care, potrivit presei italiene, s-a ridicat la aproximativ 83 de milioane de euro (87 de milioane de dolari) anul trecut.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani: A fost bolnav, dar nu dădea semne să mai aibă probleme
- Mircea Badea, deconspirat de Carmen Brumă. Să-l mai credem?
- A murit Gabriel Cotabiță
- Seniorii nu trebuie să își facă probleme. Există bani suficienți pentru pensii
- S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Grecia respinge afirmația Turciei despre „minoritatea turcă”. Noi surse de tensiuni în Mediterană
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 6...
- Prăjitura Albă ca Zăpada - Rețetă tradițională și delicioasă pentru foi Albă ca Zăpada perfecte
- Gabriel Cotabiță a murit. Cântărețul avea 69 de ani