Simona Ionescu / Redactor Șef

Patriarhul Daniel a făcut un mare dar unei biserici dintr-un sat din inima Bărăganului

Patriarhul Daniel a făcut un mare dar unei biserici dintr-un sat din inima Bărăganului
Sfântul Martir Constantin Brâncoveanu a ajuns și în Câmpia Bărăganului, grație părintelui Emil-Nedelea Cărămizaru, trimisul Patriarhului Daniel.

Duminică, 28 nov 2021, o părticică din moaștele mucenicești ale Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu a ajuns și în localitatea Căzănești (Parohia Sfinții Martiri Brâncoveni- Căzănești II), din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Preotul Emil-Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii Sf. Gheorghe cel Nou din București a adus cutia cu odorul sfânt și a înmânat-o părintelului Sorinel Paraschiv. Bucuria credincioșilor din micuța localitate a fost imensă, Dumnezeu le trimisese un semn. La ceremonie au participat și alți preoți din localitățile vecine.

O comunitate ortodoxă micuță, dar cu inima mare!

Preotul Emil Nedelea-Cărămizaru ne-a împărtășit un pic din misiunea pe care a avut-o de îndeplinit și cum au primit enoriașii darul Patriarhului.

„Emoție sfântă, credință și recunoștință pentru darurile mucenicilor lui Hristos, Sfinții noștri Martiri Brâncoveni! Acestea au fost la Căzănești.

Parohul acestei bisericuțe este vrednicul și jertfelnicul Părinte Sorinel Paraschiv. Cu lacrimi de recunoștință a primit neprețuitul odor.

Și încă un lucru care m-a impresionat profund…

Am recunoscut jertfelnicia Părintelui Sorinel Paraschiv după mâinile sale bătătorite de muncă neobosită. Cu smerenie, discreție și nemărginită dragoste pentru Sfinții Martiri Brâncoveni lucrează, cu sudoarea frunții sale, uneori de unul singur, la edificarea acestui sfânt lăcaș din Câmpia Bărăganului…

Sfântul Mucenic al lui Hristos, Constantin Vodă Brâncoveanu i-a văzut credința și osteneala, răslatindu-l, prin grija Părintelui nostru Patriarh Daniel, cu acest dar. Dar ce va rămâne de-a pururi în această parohie iubitoare de Hristos!”, ne-a spus părintele Emil-Nedelea Cărămizaru.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre