Simona Ionescu / Redactor Șef

Patricia s-a tot umflat și lovește cu furie. Iată ce vreme ne poate aștepta și pe noi

Patricia s-a tot umflat și lovește cu furie. Iată ce vreme ne poate aștepta și pe noi
După valul de caniculă care a speriat toată Europa, vine ceva și mai rău. Specialiștii au început să emite coduri roșii.

În unele țări sunt așteptate furtuni și ploi puternice, iar vinovată de această transformare este furtuna Patricia, care va lovi nu doar Europa ci și țara noastră.

Din nefericire, nici România nu va scăpa și ne vom trezi cu o vreme bulversantă. Nu doar cu temperaturi scăzute, ci și cu vânt de peste 100 de km/h și ploi. Prima dată se va răci în regiunile vestice ale țării, apoi se va extinde și în estul țării.

După o zi de vineri când temperaturile se vor încadra între 38-41 de grade Celsius, sâmbătă temperaturile vor începe să scadă, iar instabilitatea se va simți în primul rând în Banat, Crișana și vestul Olteniei. Vor începe ploile, care se vor transforma în vijelii, iar grindina își va face simțită prezența.

În Germania au fost emise avertizări de cod portocaliu și roșu

Au început să fie emise avertizări de cod portocaliu și roșu în Germania și de cod portocaliu în nordul Italiei, Slovenia și vestul Ungariei. De asemenea, a fost instituit cod galben de vânt și furtuni în Belgia, Elveția și Franța.

Furtuna Patricia lovește România

Pe de altă parte, canicula lovește Serbia, unde a fost emisă avertizare de cod roșu, iar codul portocaliu va fi în Bulgaria, Ungaria şi Grecia. Furtuna Patricia va lovi

Furtuni puternice în zona Mării Adriatice

În zona Mării Adriatice au fost furtuni puternice, iar două tornade, din care una a produs pagube însemnate au fost în Italia și Slovenia. A doua tornadă a lovit satul Koseze, în apropiere de Ilirska Bistrica, în Slovenia, unde multe acoperișuri au fost luate și clădiri avariate.

O altă zonă unde există o densitate mare de tornade este regiunea italiană Veneto. Acesta e motivul pentru care președintele Italiei, alături de omologii săi din cinci țări europene au cerut măsuri urgente pentru a ține în frâu „criza climatică”.

Declaraţia a fost semnată de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, şi de omologii săi din Grecia, Croaţia, Slovenia, Malta şi Portugalia. „Fenomenele naturale extreme distrug ecosistemul şi ne ameninţă viaţa de zi cu zi, modul nostru de viaţă. Nu mai este timp de pierdut, nu mai este timp pentru compromisuri din motive politice sau economice”, se arată în declaraţie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre