Potrivit informațiilor oferite de Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, pensionarii vor avea în buzunar mai mulți bani în luna octombrie.
Sumele care vor intra în portofelul pensionarilor depind de valoarea pensiei pe care o primesc românii și se încadrează între 300-500 de lei. „În luna octombrie vom acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de OUG 168/2022, pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 lei după cum urmează:
- venituri până în 1.500 lei inclusiv, se acordă ajutorul financiar de 500 de lei;
- venituri cuprinse în intervalul 1.501 – 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei;
- venituri cuprinse în intervalul 2.001 – 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei.
De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării”, a scris șeful Casei de pensii pe contul de Facebook.
Pensiile se vor mări din nou din ianuarie 2024
Pe de altă parte, Guvernul a spus că de la 1 ianuarie pensiile se vor mări din nou, iar unii români vor avea în plus chiar și cu 30%. E vorba de 16 miliarde de lei, care vor alocați pensionarilor, a spus ministrul Marcel Boloș.
„În procente înseamnă că am luat în calcul o creştere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunţat de coaliţia de guvernare”, a spus ministrul Finanţelor.
Majorările se vor face diferențiat
Și Marcel Ciolacu a vorbit despre majorarea pensiilor din ianuarie 2024, precizând că aceștia vor crește diferențiat. „Este o lege în vigoare în care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut.
Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația din anul anterior, de la 4% în comparație cu 13,5%. Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se majoreze diferențiat, la unii cu poate 30%, la unii cu poate 5%, la unii cu 10%, în funcție de venit”, a spus premierul Marcel Ciolacu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook