Sunt gustoase, mult așteptate de copii, dar ouăle de ciocolată sunt și periculoase. Ce trebuie să știe părinții atunci când se pregătesc pentru Învierea Domnului.
Specialiștii spun că ouăle de ciocolată îi pot îmbolnăvi pe copii. Un prim efect ar fi diabetul sau obezitatea, dar cei mici pot avea probleme și din cauza dimensiunii și a formei acestora. Pentru că mini ouăle de ciocolată pot bloca cu ușurință căile respiratorii ale copiilor. Specialiștii le recomandă părinților care vor să le ofere copiilor ouă de Paște să le aleagă pe cele mari și goale. Ouăle mari și goale se sfărâmă ușor și sunt cea mai sigură opțiune pentru a fi redus riscul de sufocare.
Nu le dați copiilor să mănânce multe ouă
Studiilor spun că un singur ou de ciocolată are jumătate din cantitatea de calorii pe care o consumă un adult într-o zi. De aceea, se recomandă ca cei mici să nu consumă mai multe ouă într-o zi. În caz contrar, se pot confrunta cu obezitatea, diabetul, probleme ale sistemului digestiv sau cu dinții. De asemenea, specialiștii recomandă să nu fie combinate ouăle de ciocolată cu alte prăjituri, biscuiți, etc.
Trucuri pentru a avea un Paște fără probleme
Oamenii de știință spun că dacă oul de Paște conține un pachet mai mic de dulciuri, asigurați-vă că le tăiați în sferturi pentru a reduce probabilitatea ca acestea să blocheze căile respiratorii. Supravegheați cu atenție copiii în timp ce le mănâncă. Vorbitul, râsul sau plânsul celor mici în timp ce au ouă sau altceva în guriță, poate duce, de asemenea, la sufocare. De asemenea, cel mic nu trebuie să tragă aer în piept atunci când mestecă, pentru că se poate înneca.
Atenție sporită la copiii care poartă aparat dentar
Cei mici nu trebuie să mănânce dulciuri sau orice alt fel de mâncare în timp ce fac exerciții fizice. Un alt pericol ascuns al dulciurilor și al sufocării a fost evidențiat atunci când copiii sau adulții poartă pentru prima dată un aparat dentar fix. Pe măsură ce limba și dinții lor se adaptează la noul aparat, capacitatea lor obișnuită de a controla alimentele din gură, inclusiv bomboanele de ciocolată, este redusă și a dus la cazuri de sufocare.
Sursă foto: firstaidforlife.org.uk
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook