Simona Ionescu / Redactor Șef

Pești fierți de vii. Este un semn că se schimbă radical clima

Pești fierți de vii. Este un semn că se schimbă radical clima
Pescarii au fost primii care au observat că schimbările climatice chiar se întâmplă, în ritm alert. Ei au fost șocați să vadă somonii din Oceanul Pacific fierți de vii.

Am văzut și noi că nu mai avem patru anotimpuri, ca acum câțiva ani. Că avem cicloane, furtuni năpraznice, tornade, grindină și ploi biblice. Din nou, pescarii sunt cei care anunță că situația este gravă. Plecați în zori cu bărcile pescarii din Columbia au întâlnit pești fierți de vii.

Pești fierți de vii. Este un semn că se schimbă radical clima

Pești fierți de temperatura ridicată din ocean! Un fenomen şocant a fost observat de un grup de conservare a speciilor şi a habitatelor marine, în Oceanul Pacific. Somonii din fluviul Columbia au fost expuşi la temperaturi de nesuportat în apă. Au pielea vizibil afectată şi pare că începe să se desprindă, ca şi cum ar fi fost fierţi de vii, relatează The Guardian.

Într-un clip publicat de organizaţia Columbia Riverkeeper, câţiva somoni care înoată într-un afluent al fluviului au bucăți din piele căzute. De regulă, somonii migrează din ocean în fluviul Columbia, zona lor de reproducere.

Acum au schimbat în mod neaşteptat cursul, a spus Brett VandenHeuvel, directorul executiv al Columbia Riverkeeper. El a spus că traseul prin râul Little White Salmon, un afluent al fluviului Columbia, a fost soluţia disperată a somonilor de a „scăpa de căldură”.

Se schimbă radical clima

Grupul de conservare a înregistrat videoclipul după valul de căldură, într-o zi în care temperatura apei a depăşit 21 de grade Celsius, o temperatură letală pentru aceşti peşti. În SUA există o lege potrivit căreia temperatura din acest fluviu trebuie menţinută sub 20 de grade Celsius. Vanden Heuvel a comparat situaţia cu cea a unei persoane care încearcă să alerge la maraton la temperaturi de peste 38 de grade Celsius.

Cel mai probabil, somonii din videoclip vor muri din cauza bolilor şi a stresului termic. Această secvenţă este încă un alt exemplu al efectului tragic al valului recent de căldură, care a ucis sute de oameni din Pacificul de nord-vest şi Canada. Peste 1 miliard de animale marine au avut de suferit.


”Peştişorul de aur“ din acvariu, un prieten perfect pentru cei mici

Ființa misterioasă din adâncuri. Peștele ăsta devine matur abia la 55 de ani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre