Abia s-a întors de la mare și Oana Roman a plecat din nou în vacanță, de data acesta la munte. Vedeta a mers să mânânce și a împărtășit cu urmăritorii că papanașii reprezintă desertul ei preferat.
Papanașii au și o poveste pentru Oana, căci aceasta a dezvăluit că tatăl ei, Petre Roman, o răsfăța din când în când cu acest desert.
Oana Roman primea papanași ca recompensă de la fostul premier
Oana a povestit că, în copilărie, după ce venea de la ski, Petre Roman îi dădea voie din când în când să mănânce papanași.
„Mănânc papanași de 2 ori pe an. Pentru mine are o poveste acest desert. Când eram mică, veneam aici cu tata și îmi dădea voie câteodată să mănânc papanași ca recompensă după 5,6 ore de ski și 1 ora jumate de drum de la vilă la pârtie și înapoi, cu schiurile în spate prin pădure”, a povestit Oana Roman pe Instagram.
Rețeta de papanași, una simplă și delicioasă
Rețeta de papanași cu dulceață și smântână, adică desertul preferat al Oanei Roman, este una simplă. O lăsăm și noi mai jos, pentru pofticioși.
Ingrediente:
Pentru a pregăti cei mai buni papanași, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 250 g brânză de vaci scursă bine de zer, 250 g făină, 1 linguri rasă cu sare, 1 linguriță cu scorțișoară, 1 linguriță cu praf de copt, zahăr vanilat, 2 ouă întregi, opțional coajă rasă de lămâie, ulei pentru prăjit.
Pentru servit: dulceață, smântână dulce, praf de scorțișoară.
Mod de preparare:
Puneți într-un castron brânza de vaci și adăugați sarea, zahărul vanilat, scorțișoara, coaja rasă de lămâie și o linguriță cu praf de copt. Omogenizați bine și adăugați cele două ouă. Omogenizați în continuare și puneți făina, apoi amestecați în continuare.
Aluatul nu trebuie să se lipească de mâini și nu trebuie să fie tare. Puneți făină pe masă pentru ca aluatul să nu se lipească. Împărțiți aluatul în cinci bucăți mai mari și alte cinci bucăți mai mici, ca să le faceți moțul.
Modelați bucățile mici sub formă de bilă. Bucățile mari se rotunjesc, apoi se turtesc și se formează la mijloc o gaură. Puneți pe foc un vas cu fundul mai gros și lăsați uleiul să se încingă bine. Prăjiți papanașii până se rumenesc. Scoateți pe o hârtie absorbantă, pentru a îndepărta uleiul. Puneți smântână, dulceață și adăugați un praf de scorțișoară.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook