Simona Ionescu / Redactor Șef

Petrică Mîțu Stoian nu are liniște nici după moarte. Rudele sunt decise să afle adevărul cu orice preț

Petrică Mîțu Stoian nu are liniște nici după moarte. Rudele sunt decise să afle adevărul cu orice preț
Au trecut doi ani de la moartea artistului, însă familia lui e decisă să găsească vinovatul care i-a scurtat viața. Un nou raport al medicilor legiști a apărut, iar avocata familiei știe ce are de făcut.

Adevărul despre moartea artistului Petrică Mîțu Stoian nu s-a aflat nici până azi. Pare că acesta nu are liniște nici după moarte, iar familia sa îndoliată e decisă să meargă până în pânzele albe ca să îi facă dreptate. Artistul a decedat după ce a urmat un tratament în camera hiperbarică a unei clinici. Însă, așa cum s-a dovedit ulterior, terapia nu i-a fost potrivită, având în vedere că acesta suferea de o boală acută de plămâni, organul respirator fiindu-i prea sensibil pentru tratamentul la care a fost supus.

Nici după moarte Petrică Mîțu Stoian nu are liniște

Noul raport al medicilor legiști a stabilit faptul că personalul medical din clinica în care s-a realizat tratamentul în camera hiperbarică nu are nicio vină, decesul survenind din cauza unei afecțiuni la plămâni. Mai mult, experții IML susțin și că afecțiunea nu ar fi putut fi depistată la un simplu control medical.

Carmen Obârșanu, avocata angajată de surorile lui Petrică Mîțu Stoian, împreună cu acestea, a luat o nouă decizie. În instanță, avocata și Parchetul au depus o serie de obiecțiuni, iar acum se așteaptă răspunsul autorității.

Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară

„Atât eu, cât și Parchetul am făcut obiecțiuni la raportul de expertiză, pentru că raportul acesta de expertiză pe care ni l-a dat laboratorul INML Timișoara pur și simplu este sfidător. Nu poți să spui că s-a făcut totul ca la carte.

Păi dacă ei au văzut că este un om bolnav, cu o boală acută, bronho – pneumonia aceea era acută, se auzea plămânul cum hârâia, de ce l-au mai băgat în camera hiperbară?! Foițele acelea ale plămânului erau foarte fiabile, se puteau rupe oricând, deci era clar. Deci culpa cui este?! Așa că am făcut cu toții obiecțiuni, iar acum așteptăm răspunsul la obiecțiuni”, a explicat Carmen Obârșanu, pentru Wowbiz.ro.

Fostul impresar și-a însușit bunurile artistului. „Purta inelul lui Mîțu la audieri”

Între timp, familia regretatului interepret de muzică popularpă ce ar fi împlinit luna aceasta 65 de ani, se gândesc cum să îi păstreze vie memoria. Maria Tărchilă, una dintre surorile lui Petrică Mâțu Stoian își dorește să deschidă un muzeu memorial. Ea a ajuns să îi intenteze proces fostului impresar al artistului, Doru Gușman, pentru a recupera de la acesta lucrurile personale ale artistului. Momentan toate sunt blocate în casa din Craiova. Procesul a fost deschis în primăvară, iar urmașa și avocata familiei fac tot ce pot pentru a grăbi deznodământul.

Avocata familie artistului, Carmen Obârșanu, e decisă să scoată la lumină adevărul în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian

Avocata Carmen Obârșanu a declarat lunile trecute că, puțin înainte de tragedie, impresarul i-a cerut artistului să își aducă la București toate lucrurile personale de valoare în legătură cu viața și cariera sa muzicală. „Mergem în continuare cu procesul, cu plângerea pe care am făcut-o la poliție. Doru Gușman a început să râdă că nevasta-sa îl întreținea de fapt pe Petrică Mîțu Stoian; asta a fost în birou la poliție.

După care a început să mă atace pe Facebook. Eu de fapt știu ce era în spatele acelei așa zise prietenii. Îl puneau să se dușmănească cu toată familia, lui îi era frică să dea telefon chiar și acasă la familie, dar procesul continuă. Au fost audiați martorii, a fost audiat domul Gușman. A recunoscut în parte că i-a reținut bunurile.

Purta inelul lui Mîțu la deget când a venit la audieri. I-am spus că sângele este mai aproape decât așa-zisa prietenie, în condițiile în care a afirmat că Petrică Mîțu Stoian era cam sărac și bunurile de valoare le avea de la nevasta lui Gușman. Lucrul acesta a deranjat foarte mult și familia. Păi cum să facă afirmația aceasta?! A susținut că soția lui i-a cumpărat inelul”, a mărturisit avocata Carmen Obârșanu, pentru sursa citată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre