Simona Ionescu / Redactor Șef

Piedone contrazice ultimul sondaj: „Finala se dă între mine și Burduja”

Piedone contrazice ultimul sondaj: „Finala se dă între mine și Burduja”
Ultimul sondaj de opinie cu privire la alegerile locale 2024 din București a fost publicat de sociologul Mirel Palada. Conform sondajului Sociopol, Cristian Popescu Piedone a pierdut multe procente, iar câștigător la acest moment este Nicușor Dan.

Bătălia pentru Primăria Capitalei la alegerile locale 2024 este încinsă. Sunt patru candidați puternici, care își dispută funcția de primar general al Bucureștiului și încearcă să fure electorat unul de la altul sau să-i convingă pe cei nehotărâți să participe la vot. 

Sondajul Sociopol de la începutul campaniei oficiale

„În continuare, Nicușor Dan (independent, susținut de ADU) are prima șansă să câștige Primăria Municipiului București, cu aproape 40% (37%). Evoluție relativ constantă de vot.

În continuare, Gabriela Firea (PSD) și Cristian Popescu Piedone (PU-SL) își împart aproape la egalitate bazinul în mare măsură comun de votanți, fiind mult în urmă cu procentele față de Nicușor Dan: Firea 23%, Piedone 18%. Firea evoluție constantă, Piedone în scădere.

Sebastian Burduja (PNL) cunoaște o creștere semnificativă de la anteriorul sondaj Sociopol încoace, aproape ajungându-l pe Piedone cu 16%.

Mihai Enache (AUR) obține 5%, în scădere față de sondajul anterior Sociopol”, a scris, sâmbătă, sociologul Mirel Palada pe pagina sa de Facebook.

Piedone: Finala se dă între mine și Burduja”

În replică, Cristian Popescu Piedone, candidatul la alegerile 2024 pentru Primăria Capitalei a ieșit cu o declarație în care explică și cum a câștigat Primăria Sectorului 5 în 2020.

„Aceste sondaje nu sunt fotografia momentului, ci o comandă a fiecărei formațiuni politice atunci când vrea să deruteze electoratul, și un argument cert despre mine însumi. În 2020, eu Popescu Piedone candidat la Primăria Sectorului 5, cu opt ani și șase luni condamnare în primă instanță, nu eram nici măcar cotat la casele de pariuri, eram pe locul 6, 7, toate aceste case de sondare a opiniei publice, care cine plătește îi dă cu ruj pe buze, nu reflectă realitatea. Imposibilul a fost făcut posibil. Cetățenii nu se mai duc după fentă. Singurul sondaj care poate să existe real este urna de vot.

Mi se pare anormal ca Burduja să fie cotat la alt procent ca acum o săptămână. Eu merg între oameni, nu stau în cancelariile lor de partid, dar oamenii cei mulți nu sunt interesați de aceste lucruri. Aceste sondaje îi vor motiva pe oameni. Finala se va da nu între mine și Nicușor Dan sau Gabriela Firea, se va da între mine și Sebastian Burduja. Intelectualitatea și tinerețea și performanța lui Burduja se vor confrunta cu experiența mea de viață. Eu nu cred că Burduja este doar la 16 procente”, susține Cristian Popescu Piedone.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre