Nimic nu se compară cu o pereche de cizme sau pantofi delicați din piele întoarsă. Dar ce e de făcut când aceștia se murdăresc sau se pătează?
Pielea întoarsă se păstrează ca nouă cu ajutorul unui produs ieftin din bucătărie. Trucuri care vă scot din impas
Pete de cafea, suc sau ceai au apărut pe cele mai frumoase produse de pielea întoarsă pentru care ați făcut sacrificii ca să le achiziționați? Cea mai bună soluție ca să scăpați de problemă este să umeziți o cârpă din bumbac cu oțet, apoi să tamponați zona respectivă până ce pata dispare. În cazul în care problema vine de la pete ulei sau grăsime, presărați bicarbonat, făină sau talc, lăsați să acționeze câteva ore, apoi folosiți o perie specială sau o periuță de dinți și curățați cu simț de răspundere.
Nu folosiți mașina de spălat
Sub nici o formă nu trebuie să introduceți produsele din piele întoarsă la mașina de spălat. Specialiștii recomandă ca hainele din acest material să nu le curățați singuri. Dacă v-a prins ploaia, sub nici o formă nu lăsați un produs din pielea întoarsă să fie curățat mai târziu. Ștergeți pantofii sau gențile cu un prosop, apoi lăsați să se usuce la temperatura camerei.
Dacă încălțămintea din piele întoarsă s-a umplut de noroi, lăsați întâi să se usuce, apoi, folosind periuța de dinți, îndepărtați ușor murdăria. E recomandat ca produsele din piele întoarsă să fie curățate după fiecare purtare, folosind o cârpă moale sau un burete fin.
Depozitați corect articolele din piele întoarsă
Pentru ca pielea întoarsă să rezite la apă și praf, utilizați și un spray protector, dar citiți întotdeauna instrucțiunile înainte de a-l folosi. Nu dați cu spray-ul dacă materialul nu e curat. Testați înainte pe o porțiune mică. Spray-ul se folosește odată pe săptămână. Articolele din piele întoarsă trebuie depozitate corespunzător, în locuri uscate și răcoroase, în cutii.
Pentru a-și păstra forma, puneți în vârful pantofilor sau cizmelor, calapoade sau cocoloașe de hârtie. Hainele din piele întoarsă se păstrează pe umerașe, în huse din material textil.
Nu expuneți pielea întoarsă la soare
Aveți grijă și nu puneți niciodată pielea întoarsă la soare, pentru că se va decolora și se va usca. Nu așezați pe calorifer și nu purtați piele întoarsă direct pe piele. Dacă umiditatea e crescută, nu scoateți pantofii sau hainele din piele întoarsă la aerisit.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook