Simona Ionescu / Redactor Șef

Pisicuța care a urcat patru zile pe munte în căutarea stăpânului

Pisicuța care a urcat patru zile pe munte în căutarea stăpânului
O pisicuță pierdută a urcat patru zile pe munte, în căutarea stăpânului. Felina era obosită și o dureau lăbuțele, dar nu s-a lăsat.

Cyril și Erik Rohrer au avut parte de o experiență inedită, în timp ce urcau pe muntele Britsen din Elveția. Cei doi voiau să ajungă în vârful muntelui, acolo unde avea loc un summit de profil. La un moment dat însă, au dat de o pisicuță care s-a ținut după ei cu îndârjire. Felina se pierduse de stăpânii săi de patru zile, însă nu s-a dat bătută. 

Singură pe pantele muntelui, a început să urce spre vârf, în speranța că va da de cineva care să o ajute. Într-un final i-a întâlnit pe Cyril și Erik Rohrer și s-a ținut după ei. Cyril, din Sachseln, Elveția, a spus: „Era 4:30 dimineața, la aproximativ 1200 de metri, când am auzit o pisică în pădurea întunecată. Părea speriată și confuză. Dar nu am putut scăpa de ea în timp ce urcam. Așa că a rămas cu noi “.

Pisicuța a urcat patru zile pe munte. Într-un final și-a regăsit stăpânul 

Pisicuța care a urcat patru zile pe munte

Practic, felina realizase că s-a pierdut, astfel că a considerat că are mai multe șanse dacă urcă spre munte să găsească ajutor. „A început să tremure, iar labele ei au început să sângereze din cauza zăpezii tari. Uneori o ridicam și o purtam când era prea obosită ca să mai meargă în sus”, a povestit Rohrer. „Ne-am confundat cu siguranță. Mi-a părut foarte rău de pisică. Era epuizată pe creasta de sub vârf.” 

Rohrer a avut grijă de pisicuță în timpul călătoriei și, în cele din urmă, a predat-o unui alt grup de excursioniști. Aceia au dus pisica înapoi în vale și au reunit animalul de companie cu stăpânii. Cyril a aflat ulterior că micuța lipsea de patru zile, iar stăpânii ei o căutau disperați. „Animalele fac lucruri ciudate. Și sunt mult mai puternice decât oamenii. Nu vor renunța niciodată. Chiar dacă suferă foarte rău”, a spus Cyril despre însoțitorul său felin.

Foto: Facebook, People Magazine

Cum arată mama lui Cher, la 95 de ani. Este fostă regină a frumuseții și actriță

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre