Simona Ionescu / Redactor Șef

Plângere penală pentru șeful AUR, înainte de Crăciun. George Simion va fi cercetat

Plângere penală pentru șeful AUR, înainte de Crăciun. George Simion va fi cercetat
George Simion nu va avea anul acesta Crăciunul la care spera. După ce s-a certat groaznic cu Diana Șoșoacă în Parlament, acum senatoarea a anunțat că a făcut plângere penală, fapt care va duce la o cercetare din partea oamenilor legii.

Pentru George Simion, Crăciunul nu va fi deloc liniștit, după ce senatoarea Diana Șoșoacă spune că i-a făcut plângere penală. Cei doi politicieni s-au certat în Parlament în timpul unei dezbateri asupra bugetului pentru anul viitor. După ce și-au aruncat cuvinte grele unul altuia, a început circul, după ce George Simion a lovit telefonul pe care Diana Șoșoacă îl folosea să filmeze.

Ce a scris Șoșoacă în plângere

Diana Șoșoacă l-a acuzat pe George Simion în declarația oficială către Parchetul General, de „lovire și alte violențe”, amenințare, distrugere și șantaj. „Am fost nevoită să vorbesc direct cu dl Simion pe live, un mod pe care îl folosim mereu atât eu, cât și acesta, astfel încât să pot aduce la cunoștința opiniei publice minciunile distribuite de acesta. Astfel că acesta a început să mă înjure într-un mod extrem de jignitor cu expresii cu conotație sexuală, să mă învinuiască de faptul că „fac agitație.

Scandal monstru între Diana Șoșoacă și George Simion

„M-a făcut scroafă”

Ca în final să mă lovească peste mâini, dorind, ca dintr-o mișcare, să îmi producă suferințe fizice și să îmi distrugă telefonul, cu care filmam. Telefonul a zburat efectiv pe jos, a ieșit inclusiv din husa sa în care stătea fixat, astfel că lovitura a fost extrem de violentă, m-a făcut scroafă, și-a chemat colegii să facă scut în jurul său ca să mă înlăture să nu îi mai adresez întrebări”, a spus senatoarea în plângere.

„Cea mai gravă acțiune săvârșită de către pseudo deputatul, George Simion, este șantajarea subsemnatei”

Totodată, Diana Șoșoacă susține că George Simion a șanjatat-o și a declarat în fața colegilor „Te agresez sexual, scroafo”. „Consider că acțiunea sa de a mă lovi violent peste mâini constituie infracțiunea de loviri sau alte violențe, înscriindu-se pe tipicitatea faptei prevăzute de legea penală, fiind săvârșită cu intenție directă, nejustificată și imputabilă așa-zisului „deputat”.

Urmarea directă a lovirii a fost deteriorarea telefonului mobil, cu care am înregistrat fapta penală. Cea mai gravă acțiune săvârșită de către pseudo deputatul, George Simion, este șantajarea subsemnatei, faptă pe care a văzut-o o întreagă țară. Acesta a declarat în fața tuturor colegilor „Te agresez sexual, scroafo!”, a continuat Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă i-a făcut plângere penală lui George Simion. Sursă foto: RTV

„Punerea în mișcare a acțiunii penale în cel mai scurt timp”

Nu în ultimul rând, senatoarea susține că a cerut se înceapă urmărirea penală împotriva lui George Simion. „Solicit respectuos Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să înceapă urmărirea penală în persoană a deputatului George Simion și punerea în mișcare a acțiunii penale în cel mai scurt timp pentru infracțiunile de lovire, șantaj, amenințare și distrugere, toate comise cu intenție directă”, se încheie plângerea Dianei Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, și George Simion au transmis live cu telefonul întregul scandal

Scandalul a avut loc marți în ședința privind dezbaterea bugetului pentru 2024, chiar înaintea votului final. Diana Șoșoacă a încercat să rupă afișul pe care Simion îl ținea în mână la tribuna Parlamentului. Situația a escaladat când Șoșoacă a încercat să îl filmeze pe deputat, iar acesta i-a lovit telefonul folosit la filmare. Iată ce cuvinte grele și jigniri și-au adus unul altuia:

„George Simon, președintele AUR: Asta-i atitudinea voastră…

Diana Șoșoacă, senator: Pleacă de lângă mine, că nu știu ce-ți fac.

George Simion: Te agresez sexual, scroafo!

Diana Șoșoacă: Ce faci, mă, tu?

George Simion: Te agresez sexual.

Diana Șoșoacă: Mă agresezi, tu, sexual, mă? Pe cine agresezi tu, sexual, mă? Nu ți-e rușine, bă violentule? Fătălăii de la AUR. Fă-tă-lă-ul!, fă-tă-lă-ul!”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre