Pe scenă, Corina Chiriac a fost mereu strălucitoare, cu o ținută impecabilă, de mare vedetă. Cele mai frumoase dintre rochiile purtate pe diverse scene au ajuns acum piese de muzeu. Timp de două luni le puteți vedea și fotografia.
Poftiți la expoziția “Corina Chiriac, Istoriile unei mari artiste”!
Corina Chiriac a donat în septembrie, peste 300 de obiecte personale Muzeului Național de Istorie a României. Trofeele de la Cerbul de Aur și Steaua fără nume, cele mai frumoase rochii, instrumente muzicale. Plus, discuri de vinil cu dedicații, medalii, carnetele de artist și chiar pașapoarte. Vor putea fi văzute de către fanii ei, începând de miercuri, 2 februarie, în fiecare zi.
”M-am gândit că aceste documente merită să fie văzute, în viitor, de mai multe generații. Poate vor dori să vadă cum arăta trofeul Cerbul de aur în 1971. În spatele meu este o rochie de paiete argintie. Vă spun așa, la ureche, să nu ne audă nimeni, uitasem cât eram de slabă. O rochie foarte frumoasă, pe care am purtat-o la multe festivaluri și concerte.
Aici, în spate, aveți un trofeu care are o stea și o cheia sol. Este primul trofeu oficial pe care l-am obținut la concursul televizat Steaua fără nume. Aici aveți Trofeul Cerbul de aur, ediția 1969 -1971. Este un atestat de liber profesionist, din anii 70, mai precis 72. Se obținea în urma unui concurs cu juriu”, a explicat draga noastră artistă.
A donat bluza de la botezul ei
Printre obiectele donate se află și haine vechi de peste șapte decenii. ”Bluzița asta este de la botezul meu, a păstrat-o mama. E din noiembrie 1949. S-au păstrat 3 piese, le-a păstrat mama. Au fost superb restaurate de către echipa muzeului. Aici am un carnet internațional de conducere, când m-am întors din SUA. Cred că este unic. Nici nu știu dacă se mai eliberează cu poză. Am un bilet de avion din anii 70, care arăta ca un carnet de cecuri. Am păstrat câteva bucăți și le-am donat muzeului.
Colecția donată mai cuprinde discuri de vinil cu autografe, instrumente muzicale vechi,diplome, medalii, legitimații de artist”, a spus Corina Chiriac. O altă parte importantă a colecției vine de la familia artistei.
Exponatele pot fi fotografiate
”Dragi prieteni, bun găsit. Cu multă emoție și bucurie vă anunț că începînd de mâine miercuri 2 februarie, Sărbătoarea Întîmpinării Domnului, se deschide Expoziţia donaţiei mele de anul trecut. Expoziția se numește «Corina Chiriac, Istoriile unei mari artiste», se desfășoară pe parcursul a două luni, februarie și martie anul acesta. Poate fi vizitată în fiecare zi între orele 9 și 17, în afară de lunea și marțea cînd muzeul este închis.
Doamnele vor avea ocazia să vadă de aproape 28 de rochii de-ale mele unicat! Domnilor, le recomand un magnetofon marca Royal Coronet Webcor care are microfon, radio, merge pe două viteze şi imprimă pe bandă magnetică de la radio. A fost cumpărat de tata în anii 1950 și este în perfectă stare de funcționare.
Încă o veste bună: aveți libertatea să vă fotografiați lîngă exponatele mele și de a le posta unde doriți, pentru o frumoasă amintire ! Sper ca în viitor, colegii mei artiști să doneze la rîndul lor obiecte personale, pentru alte expoziții colective!
Vreau să mulțumesc inimoasei echipe care a trudit la realizarea expoziției. Vă doresc vizionare plăcută!”, a anunțat Corina Chiriac pe rețelele de socializare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook