Simona Ionescu / Redactor Șef

Poliția mai are o șansă de a o găsi pe Elodia. Cristian Cioacă este acum liber

Poliția mai are o șansă de a o găsi pe Elodia. Cristian Cioacă este acum liber
Cristian Cioacă se poate plimba liniștit unde poftește. Ce-i drept, doar pentru 24 de ore, pentru că are permisie. Oare unde se va duce fostul polițist?

Condamnat la 16 ani de închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, fostul polițist Cristian Cioacă este acum în libertate pentru o perioadă de 24 de ore. Este pentru a doua oară când are acest „noroc”.

„Acuzat de lovituri cauzatoare de moarte și profanare de cadavre, dar și de pentru violarea corespondenței electronice a soției sale”

Cristian Cioacă se află în permisie pentru 24 de ore, fiind a doua oară când i se permite așa ceva în ultimele trei luni.  „Polițistul care a ucis-o pe Elodia Ghinescu este acum în permisie până mâine. Asta se întâmplă a doua oară în ultimele 3 luni de când beneficiază fostul polițist de 24 de ore de libertate.

Chiar dacă nu a existat niciodată un cadavru și nu și-a recunoscut niciodată faptele pe care le-a făcut, fostul polițist a fost condamnat la aproape 16 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte și profanare de cadavre, dar și de pentru violarea corespondenței electronice a soției sale, Elodia Ghinescu. Acesta a ispășit deja 8 ani de închisoare din pedeapsă de 15 ani și 8 luni”, informează  Antena 3.

Oamenii legii speră ca Cioacă să se întoarcă la locul faptei

De ce a fost lăsat Cioacă liber, chiar și pentru 24 de ore? Se pare că este o strategie a poliției, care îl supraveghează permanent și speră ca acesta să se reîntoarcă la locul faptei, spune binecunoscuta avocată Lorette Luca, cea mai bună prietenă a Elodiei Ghinescu.

„Cioacă a fost filat. Întotdeauna un criminal se întoarce la locul în care a ascuns cadavrul. În sfârșit i se face dreptate Elodiei”, a declarat într-un interviu Lorette Luca pentru Wowbiz. De asemenea, în anul 2012, aceeași Lorette Luca spunea că Cioacă ar fi îngropat cadavrul în Brașov: „Este o zonă geografică atât de permisivă…”

Cioacă este deținut VIP

La rândul său, Crina Radu, avocata părinților Elodiei, afirmă că Cioacă face parte din categoria deținuților VIP. „Are acolo un regim preferențial. Ar fi în cameră doar cu încă o persoană. Dintotdeauna a avut un regim preferențial. Știu că acolo e privit așa ca un VIP, poate pentru faptul că e din Pitești.

Toate instituțiile care au fost implicate în situația lui Cristian Cioacă nu au fost obiective, și în privința copilului.”, a declarat Crina Radu, la Antena Stars. De asemenea, aceasta spune că e posibil ca Cioacă să iasă mai repede din pușcărie pentru bună purtare.

„Cristian Cioacă este privit altfel decât alte persoane care sunt în situația dumnealui. Oricum i s-a aplicat o pedeaspă destul de mică. Dumnealui e tânăr și va ieși din închisoare, însă pe Elodia cine o mai aduce de acolo de unde e”, susține Crina Radu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre