Simona Ionescu / Redactor Șef

Polițiștii au pus ochii pe Andreea Esca. După cele întâmplate ieri, știrista e pasibilă de amendă

Polițiștii au pus ochii pe Andreea Esca. După cele întâmplate ieri, știrista e pasibilă de amendă
După ce i-a transmis mesaje obscene printre aplauze lui David Popovici, noul vicecampion mondial la 200 m liber, titlu obținut în urma participării la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt, Andreea Esca a intrat în colimatorul lumii. Și, mai nou, în cel al oamenilor legii.

Polițiștii se iau de Andreea Esca. După cele întâmplate ieri, când a lăsat un mesaj de felicitare la postarea lui David Popovici, mesaj în care a inclus și două simboluri de palme cu degetul mijlociu ridicat, Andreea Esca suportă consecințele. Oficial nu se știe dacă vedetei i-a scăpat mâna pe taste sau dacă a făcut-o cu intenție – deși tindem să credem că a fost doar greșeală.

Ceea ce e cert e că, la o oră după postare, și după ce a primit multe comentarii și reacții de uimire, prezentatoarea de la PRO TV a revenit și a corectat. În final, postarea ei curățată de obscenități număra doar mai multe rânduri de palme care aplaudau.

Polițiștii se iau de Andreea Esca și o atacă frontal

Polițiștii nu a rămas indiferenți la cele întâmplate. Pe pagina de Facebook Polițiștii au umor, oamenii legii o atenționează pe celebra jurnalistă. „Ami pare rău la doamna Andreea Esca!  Potrivit art. 2, pct. 1, din legea 61/1991, Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

1. săvârşirea în #public de fapte, acte sau #gesturi_obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”, au notat polițiștii, ironic, la început și punctual și pe lege în partea a doua a mesajului. Ei au atașat și dovada.

David Popovici a avut un an competițional fabulos

Amintim că David Popovici, 18 ani, a câştigat, duminică, medalia de argint în proba de 200 m liber, la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt de la Melbourne. El încheie astfel un an 2022 fantastic, cu 14 medalii, dintre care 11 de aur. Acestea au fost obținute la cele cinci mari competiţii la care a participat.

Anul acesta, elevul antrenorului Adrian Rădulescu a uimit lumea nataţiei cu „dubla de aur” realizată la probele de 100 şi 200 m liber la Mondialul de seniori, Europeanul de juniori, Europeanul de seniori şi Mondialul de juniori.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre