Simona Ionescu / Redactor Șef

Polițistul avea în curte un adevărat cimitir, cu 40 de cadavre

Polițistul avea în curte un adevărat cimitir, cu 40 de cadavre
Un fost polițist era, de fapt, criminal în serie. Autoritățile au găsit 40 de cadavre în curtea lui, dar nu au terminat de cercetat.

Un fost polițist a mărturisit că a ucis o femeie și pe fiica ei. Omul a mărturisit cu seninătate că el e criminalul celor două. A fost arestat, iar la percheziție autoritățile au găsit un adevărat cimitir în curtea lui.

Avea în curte un adevărat cimitir, cu 40 de cadavre

Criminal în serie. Autoritățile din El Salvador (America Centrală) excavează un cimitir clandestin din curtea unui fost polițist. Există suspiciunea că aici s-ar afla în jur de 40 de cadavre, majoritatea femei.

Până acum, au fost recuperate rămășițele a cel puțin 24 de persoane de pe proprietatea din Chalchuapa, la 78 km nord-vest de capitala San Salvador. Exhumarea cadavrelor ar putea dura încă o lună, au spus oficialii, potrivit The Guardian.

Fostul ofițer de poliție Hugo Ernesto Osorio Chávez, în vârstă de 51 de ani, a fost reținut, la începutul acestei luni, pentru uciderea unei femei și a fiicei acesteia. Suspectul mai fusese anchetat pentru infracțiuni sexuale. A mărturisit că le-a ucis pe cele două.

Când echipele criminalistice i-au percheziționat casa fostului polițist, au descoperit cel puțin șapte gropi care conțineau cadavre, unele din ele îngropate de cel puțin 2 ani.

Fostul ofițer de poliție Hugo Ernesto Osorio Chávez, de 51 de ani, a fost reținut

Criminalul avea complici

Hugo Ernesto Osorio Chávez a fost arestat, ca și alți nouă suspecți care i-ar fi fost complici. Directorul poliției civile naționale din El Salvador, a declarat că între suspecți sunt foști ofițeri de poliție, foști soldați și traficanți de persoane.

Joi, 20 mai, zeci de persoane s-au adunat în fața casei lui Chávez. Fiecare are câte o rudă dispărută și vor să știe dacă aceasta ar putea fi printre cadavrele recuperate.

Cazul a adus în discuție problema violenței împotriva femeilor și a crimelor, în țara cea mai mică din America Centrală. 70 de femei au fost ucise anul trecut și 111 în 2019.

Violența împotriva femeilor din America Latină, inclusiv crimele, s-a agravat în timpul pandemiei. Sursa și foto: The Guardian


Primul și cel mai mare criminal în serie din istorie. Își nota tot într-un jurnal

Contesa-vampir. Cea mai feroce criminală din istorie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre