Simona Ionescu / Redactor Șef

Polițistul Ionuț nu va uita ziua în care a fost vedeta comunității. S-a ales cu urme pentru ce a făcut

Polițistul Ionuț nu va uita ziua în care a fost vedeta comunității. S-a ales cu urme pentru ce a făcut
Un tânăr polițist din județul Gorj a avut poarte de cea mai emoționantă zi din carieră, luni, când a reușit să salveze un copil mic, care se rătăcise.

Povestea acestuia e de-a dreptul copleșitoare. Colegii lui, de la Ministerul de Interne, au dezvăluit toate detaliile întâmplării, pe pagina de Facebook oficială.

Polițistul Ionuț a avut parte de cele mai mari emoții când l-a salvat pe băiețelul rătăcit

„M-a pupat! În momentul în care l-am luat în brațe s-a lipit de mine și s-a agățat cu mânuțele strâns în jurul gâtului. În acea clipă, tot ce am simțit a fost disperarea acestui copil de a fi pierdut pentru totdeauna! Asta mi-au transmit mânuțele care m-au îmbrățișat cu atâta putere”, a povestit polițistul gorjean.

Polițistul a avut parte de cea mai emoționantă zi

„Acest lucru ne-a declarat colegul nostru și așa își va aminti toată viața cel care împreună cu jandarmi, pompieri și voluntari au făcut tot ce era posibil, în această după-amiază, ca o simplă plecare voluntară de la domiciliu să nu se transforme într-o adevărată tragedie. Băiețelul din brațele colegului nostru își va sărbători, peste câteva zile, cei 8 anișori, în siguranță, lângă familie, datorită unei mobilizări exemplare și datorită unor oameni care fac cinste acestor meserii.

Pe uniformă a rămas mâna băiețelului de opt ani care nu a mai găsit drumul spre casă

Băiețelul ale cărui mânuțe și-au lăsat amprenta pe uniforma colegului nostru este un copil cu deficiențe, locuiește împreună cu cei trei frați într-o zonă rurală, într-o familie modestă, iar astăzi (n.r. – luni), în jurul prânzului, s-a îndepărtat de casă și nu a mai reușit să își găsească drumul înapoi. Acela a fost momentul când părinții, disperați, au anunțat polițiștii”, se relatează pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne.

Zeci de oameni au pornit în căutarea copilului

Mobilizarea polițiștilor a fost exemplară. În mai puțin de 4 ore, înainte de lăsarea întunericului, băiețelul a fost găsit pe marginea unui pârâu, într-o zona cu vegetație deasă, dezorientat, confuz și disperat.  Polițistul care l-a găsit pe băiețelul rătăcit și terifiat de frică, a făcut ceea ce orice părinte ar fi făcut: l-a luat în brațe pe micuț, ca să îl liniștească. Acesta l-a îmbrățișat strâns și i-a mulțumit așa cum un copil știe să mulțumească: l-a pupat pe obraz.

„Sunt recunoscător că am putut să ajut, pentru că am fost la locul potrivit, în momentul potrivit, acolo unde a fost nevoie de ajutorul meu. În același timp, mă simt norocos că am primit cea mai emoționantă recompensă, o îmbrățișare care a lăsat urme pe uniforma și în sufletul meu”, acestea au fost cuvintele lui Ionuț, agent în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. Polițistul a îmbrăcat uniforma din 2016. Pe umăr, are acum urma mânuței copilului salvat.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre