Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea de dragoste dintre Elton Jonh și John Lennon

Povestea de dragoste dintre Elton Jonh și John Lennon
Sir Elton John a descris prietenia sa incredibilă cu legendarul membru al trupei Beatles, John Lennon, ca pe o „poveste de dragoste”.

Cântăreții au creat o legătură uimitoare când s-au întâlnit în anul 1973, începând o prietenie ca nimeni alta.

John Lennon a decedat în 1980

Viața lui John Lennon a fost sfârșită tragic în decembrie 1980, când a fost ucis cu sânge rece în afara apartamentului său din New York de către fanaticul Mark David Chapman.
Dacă ar fi fost încă în viață, ar fi împlinit 80 de ani în doar câteva zile (pe 9 octombrie), iar BBC Radio 2 marchează data importantă cu o serie de interviuri emoționale de la cei care l-au cunoscut și iubit.

Într-un interviu difuzat în acest weekend, înaintea zilei de naștere a lui John Lennon, Elton John spune că ei au avut o „poveste romantică” de dragoste, prietenie și muzică.
Vorbind cu fiul lui John Lennon, Sean Ono Lennon, în vârstă de 44 de ani, Elton a spus: „Acesta a fost genul de minunată poveste de doi sau trei ani pe care am avut-o și a fost un lucru atât de important din viața mea, care m-a ajutat cu adevărat. Mi-a dat atât de multă încredere. Tatăl tău a fost la fel de generos și la fel de drăguț și am reușit să ne înțelegem imediat”.

Your Song a fost piesa care l-a cucerit pe John Lennon

Hit-ul lui Elton, Your Song, a fost în top 10 pe ambele maluri ale Atlanticului, dar el încă își dorea să se întâlnească cu unul dintre eroii săi. Și se pare că sentimentul a fost reciproc.

„Tatăl meu, când ți-a auzit vocea, era deja în America și se gândea că acesta este primul nou tip de cântec britanic care i-a plăcut și l-a atins cu adevărat. Cred că a spus că i-a plăcut muzica ta și cântecele și i-a plăcut mult piesa asta, Your Song”, i-a spus Sean lui Elton.

John Lennon și Elton John în concerte împreună

Cei doi au rămas apropiați, petrecând mult timp împreună în următorii doi ani, Elton fiind chiar și pe al cincilea album al lui John Lennon, Wall & Bridges, pe piesa Whatever Gets You Thru The Night.

De asemenea, John a fost alături de Elton la legendarul său concert din Madison Square Garden în noiembrie 1974, unde au interpretat piesa împreună.

„Pentru mine a fost doar un vis devenit realitate. Am râs atât de mult pentru că am vorbit despre anii ’50 și ’60 și unde am crescut, știi, Round the Horne din Anglia, emisiunile radio care ne-au plăcut, melodiile care ne-au plăcut, nu ne-au plăcut, iar tatăl tău a fost doar o fântână de cunoaștere. A fost o mână în mănușă și nu am crezut niciodată că asta se va întâmpla vreodată”, a spus Elton John.

Scandal uriaș în showbiz! Antonia, la cuțite cu fiica Andreei Esca! Alex Velea a intervenit

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre