Simona Ionescu / Redactor Șef

Poza care a devenit virală. Cum a fugit un susținător Trump cu un pupitru din Capitol, care apoi a ajuns la vânzare pe Ebay

Poza care a devenit virală. Cum a fugit un susținător Trump cu un pupitru din Capitol, care apoi a ajuns la vânzare pe Ebay
În timp ce susținătorii violenți ai lui Trump au trecut peste baricade și au intrat în Capitoliul SUA, fotografii agențiilor de știri, care erau acolo pentru a documenta votul care atestă câștigarea alegerilor de către Joe Biden, au surprins scene extraordinare. Printre ele, momentul în care un bărbat pleacă zâmbind cu pupitrul lui Nancy Pelosi, președinte al Camerei Reprezentanților a SUA.

Ultima dată când clădirile guvernamentale au fost vandalizate la Washington a fost în 1814, iar invadatorii de atunci au fost soldați britanici. Acum, în 2021, un susținător al lui Trump, care poartă cu sine pupitrul lui Nancy Pelosi, se plimbă liber pe holurile de lângă intrarea în Senat, întâmpinând puțină rezistență. 

Bărbatul care a luat cu asalt Capitoliul și a zâmbit pentru o cameră în timp ce se îndepărta cu un pupitru care purta sigiliul președintelui Camerei Reprezentanților a fost identificat ulterior ca fiind Adam Johnson, din Florida, în vârstă de 36 de ani. Potrivit Miami Herald, Johnson locuiește în Parrish, pe coasta Golfului, împreună cu soția și cei cinci copii. Se pare că a postat imagini cu el în interiorul clădirii Capitoliului pe pagina sa de Facebook. Imaginile au devenit rapid virale și au făcut subiectul glumelor printre internauți. 

Pupitrul, la vânzare pe Ebay pentru aproape 100.000 de dolari

În timp ce geamurile sparte și dezastrul lăsat în urmă de susținătorii Trump au fost curățate de pe podelele de marmură, un utilizator necunoscut eBay ar fi listat podiumul pentru vorbitorul Camerei Reprezentanților SUA la licitație pe platforma online.

Sursa foto: Facebook

Nu este clar dacă pupitrul era de fapt vândut pe eBay, însă mai multe listări ale produsului au apărut pe platforma pe data de 6 Ianuarie. Într-un e-mail către Snopes, purtătorul de cuvânt al eBay Ashley Settle a confirmat că orice astfel de înregistrări „au fost eliminate și terminate”. Deși listarea în cauză a fost ștearsă la momentul redactării, paginarea a fost arhivată pentru referință.

Deși listarea pe Ebay a dispărut, Google păstreaza arhivarea / Sursa foto: Captura Google

Deși licitația s-a încheiat pe 6 ianuarie 2021, se pare că a primit 167 de oferte care au culminat cu o ofertă câștigătoare de 99.900 de dolari. Momentan nu se cunosc alte detalii despre caz. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre