Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură delicioasă pentru doamnele capricioase. Rețeta are peste 100 de ani

Prăjitură delicioasă pentru doamnele capricioase. Rețeta are peste 100 de ani
Bezea, gem de căpșuni și nuci crocante? Din aceste ingrediente puteți pregăti o prăjitură cu un gust nemaipomenit. Iată rețeta extraordinarei prăjituri „Capriciul doamnelor”, veche de peste 100 de ani.

Se topește în gură și e atât de bună încât nici o doamnă nu se poate opri doar la o porție. Iată o rețetă pe cât de veche, pe atât de gustoasă.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti „Capriciul doamnelor”, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă (gălbenușuri), 100 g zahăr, 150 g unt, 250 g smântână, 230 g făină, 1 linguriță cu praf de copt, 150 g gem de căpșuni, 100 g nuci. Pentru bezea mai aveți nevoie de 4 albușuri, 100 g zahăr.

Capriciul doamnelor, plăcerea vinovată a doamnelor

Mod de preparare

Separați gălbenușurile de albușuri și bateți foarte bine cu un mixer. Aveți grijă să adăugați treptat zahărul și mixați în continuare. Lăsați 150 g unt să fie la temperatura camerei și turnați ușor peste compoziție. Adăugați apoi 250 g smântână, apoi 230 g făină și 1 linguriță cu praf de copt. Aveți grijă ca înainte să puneți cele două produse printr-o sită. Amestecați foarte bine, apoi mixați cu ajutorul unui mixer. Se unge o formă cu ulei și se pune pergament, pentru ca aluatul să nu se lipească.

Crema este gata când se transformă într-o spumă groasă

Turnați aluatul în tavă și întindeți foarte bine folosind o spatulă. Introduceți apoi în cuptorul preîncâlzit și lăsați pentru o jumătate de oră. Ulterior, scoateți forma din cuptor și lăsați să se răcească, până ajunge la temperatura camerei.

Nimeni nu rezistă în fața acestei bunătăți

Adăugați și 100 g zahăr, dar nu tot odată, ci în mai multe etape. Crema este gata atunci când totul se transformă într-o spumă groasă, apoi acoperiți tortul cu 150 g gem de căpșuni.

După ce ați terminat această operațiune, puneți și bezeaua deasupra și introduceți în cuptor pentru 10 minute. Este gata atunci când are o crustă cafenie. Tocați bine 100 g nuci și presărați deasupra și prăjitura „Capriciul doamnelor” este gata. Nu mai trebuie decât să vă invitați prietenele la masă, care vă vor aprecia pentru minunăția pe care o vor gusta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre