Prefectul Capitalei este și şeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Însă, în fața ziariștilor nu știa câte cazuri de COVID-19 sunt în oraș. A motivat că a fost la cumpărături.
Prefectul Capitalei a fost demis?
Românii așteaptă cu sufletul la gură să afle la ora 13.00 câte victime a mai făcut pandemia de COVID-19, ce restricții urmează, dacă se închid școlile. Nu și prefectul care la 10 ore după ce aflase toată țara aceste informații nu a știut să le spună.
Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică, 18 octombrie, atunci când a fost întrebat care este rata de infectare, şi a admis că se mai „bâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”.
În urma scandalului legat de reacția actualului prefect al Capitalei, Ludovic Orban decide chiar în aceste moment schimbarea acestuia din funcție, scrie în exclusivitate capital.ro.
Președintele Klau Iohannis a spus și el, în urmă cu câteva zeci de minute, că „modul în care a reacționat prefectul Capitalei este inacceptbil și că nu trebuie să rămână fără urmări”.
Traian Berbeceanu va fi, cel mai probabil, noul prefect al Capitalei
Surse din MAI au declarat, pentru Capital, că Traian Berbeceanu va fi, cel mai probabil, noul prefect al Capitalei, o mână forte venită chiar de la Ministerul de Interne.
Premierul Ludovic Orban, a afirmat luni, 19 octombrie, că nu a urmărit ultimele declaraţii ale prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, despre rata infectărilor cu noul coronavirus însă a precizat că Guvernul efectuează o evaluare periodică a activităţii fiecărui prefect.
„Prefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul Municipiului Bucureşti pentru astăzi, la ora 15,00, şi este important ca acest Comitet pentru Situaţii de Urgenţă să dispună toate măsurile şi planul de implementare a măsurilor care sunt stabilite în lege şi în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă. (…) N-am urmărit declaraţiile, dar noi facem o evaluare a activităţii fiecărui prefect. (…) Facem o evaluare. Când vom avea o decizie de comunicat, o vom comunica”, a arătat Orban.
Premierul a subliniat însă că „prefectul trebuie să fie informat asupra evoluţiei tuturor activităţilor, tuturor instituţiilor care sunt implicate”.
S-a aflat cât rezistă COVID-19 pe piele. Cercetătorii vin cu o soluție
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook