Simona Ionescu / Redactor Șef

Prelipceanu de la Digi a șocat doi miniștri ai educației și pe părinții care l-au văzut la tv

Prelipceanu de la Digi a șocat doi miniștri ai educației și pe părinții care l-au văzut la tv
Cosmin Prelipceanu a iscat o furtună. Doi miniștri ai educației au fost uimiți când l-au auzit ce vorbește despre elevi. ”Nu pot să fiu părtaș la această afirmație”, a spus imediat Sorin Cîmpeanu, invitat în emisiune.

Fostul ministru al educației, Daniel Funeriu, a cerut conducerii Digi 24 demiterea lui Cosmin Prelipceanu. Fostul demnitar a rămas cu gura căscată când a auzit ce spune jurnalistul despre elevi.

Prelipceanu de la Digi a șocat doi miniștri ai educației

Cosmin Prelipceanu l-a avut ca invitat pe Sorin Cîmpeanu în emisiunea pe care o moderează la Digi 24. Demnitarul vine des la emisiuni pentru a explica părinților și elevilor condițiile în care se desfășoară școala, în contextul pandemiei. Ministrul Educației a spus cu toate ocaziile pe care le-a avut că este adeptul prezenței fizice a elevilor la cursuri.

Iată că moderatorul DIGI 24 a făcut o afirmație care l-a uluit pe ministrul Educației. Dialogul celor doi ajunsese la capitolul vaccinare. Cosmin Prelipceanu a punctat că, la noi în țară, rata de vaccinare este mică. Iar despre eșecul campaniei naționale de imunizare a spus că este, de fapt, consecința unor probleme de educație.

Discursul lui Cosmin Prelipceanu a continuat, însă, cu o teorie șocantă. A spus că „oamenii nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte” și că școala ar trebui să îi „scape” pe copii de părinții lor. Sorin Cîmpeanu a spus imediat că nu poate fi de acord cu aceaste afirmații. Moderatorul a insistat. „Ba da, vă spun eu, asta ar trebui să se întâmple”.

Cosmin Prelipceanu: ”Să-i scăpăm pe copii de părinții lor”

”N-ar fi bine ca măcar de copiii lor să avem grijă? Măcar copiii lor să înțeleagă asta. Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala”, a continuat Cosmin Prelipceanu. Abia atunci ministrul Educației a lăsat politețea la o parte. ”Nu pot să fiu părtaș la această afirmație”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Afirmația a stârnit o furtună. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Educației Daniel Funeriu și-a arătat indignarea.

„Solicit conducerii Digi24 să îl dea afară pe Prelipceanu. Să spui, în România lui 2021, că școala trebuie să îi scape pe copii de părinți este nu numai patologic, ci și dincolo de ce poate fi acceptat de orice canal media.

La previzibila întrebare de heităreală, fostul ministru a răspuns ferm. „Cine ești tu, Funeriu, să soliciți celor de la Digi24 să-l dea afară pe îmbretelat”, răspunsul e simplu: un simplu om cu simțul realității. PS: dacă ministrul Cîmpeanu nu ar fi fost pe fază și nu ar fi reacționat, ar fi fost greu să rămână ministru. E un lucru bun că a reacționat, delimitându-se”, a transmis Daniel Funeriu.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre