Simona Ionescu / Redactor Șef

Decizie radicală la Casa Albă. O ființă importantă pentru președintele Biden a fost dată afară

Decizie radicală la Casa Albă. O ființă importantă pentru președintele Biden a fost dată afară
Cu alegerile prezidențiale la orizont, mulți se gândesc la momentul în care Joe Bien ca părăsi Casa Albă. Până atunci însă o ființă importantă pentru președinte a fost dată afară. Decizia e fără precedent.

Câinele preferat al președintelui american Joe  Biden, Commander, a fost dat afară din Casa Albă pe fondul unui număr alarmant de incidente. Acesta a mușcat prea multă lume și a fost considerat cu adevărat periculos. Ultimul incident  a avut loc luna trecută, când patrupedul a mușcat un alt agent secret.

Cunoscute sunt nu mai puțin de 11 atacuri în care câinele a mușcat oameni din anturajul președintelui american însă, se pare că ciobănescul german în vârstă de 2 ani are un istoric agresiv mult mai amplu. Conform TMZ, se pare că animalul familiei Biden nu mușcă doar agenții de securitate, ci și oamenii care lucrează în jurul Casei Albe și la reședința președintelui.

Commander a intrat în familia Biden înainte de Crăciunul anului 2021. Era un pui pe atunci (Sursa foto: Instagram)

Prin urmare, Commander nu mai locuiește la Casa Albă, potrivit CNN. El a fost mutat, în timp ce Joe și Jill Biden, cuplul prezidențial, încearcă să se gândească ce să facă mai departe cu câinele lor iubit.

Decizie radicală la Casa Albă

Potrivit sursei citate, atacurile câinelui Commander au fost tot mai grave. Cel puțin una din victime ar fi ajuns la spital, necesitând îngrijiri medicale serioase, iar acest lucru a „transpirat” în public. În final a fost foarte clar pentru toată lumea că patrupedul nu își mai poate gestiona pornirile  și că devine, pe zi ce trece, tot mai pericukos pentru oamenii din jur și, posibil, chiar pentru stăpânul lui, primul om în stat în America.

Președintelui american Joe Biden îi plăcea să aibă în Biroul Oval, câinii săi iubiți (Sursa foto: Instagram)

În timp ce pe lângă cele 11 mușcături cunoscute, multe au rămas nedocumentate și neraportate, câinele a fost îndepărtat de stăpânii lui și dus într-o altă locație. Trebuie amintită declarația secretarului de presă al Casei Albe care afirma cum Commander se simțea „stresat” de toată agitația și de oamenii care se mișcau de colo-colo în reședința președintelui și în alte zone, de asemenea.

Acum, Commander a fost dat afară de pe 1600 Pennsylvania Avenue, la fel ca și fratele său mai mare, Major. Și celălalt ciobănesc german al președintelui a avut probleme cu agresivitatea și mușcăturile. Până în acest moment oficialii americani nu au transmis dacă animalul va petrece timp departe de Casa Albă pentru reeducare sau dacă mutarea este una permanentă.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre