Fost membru PNL și senator, Silviu Prigoană a candidat la funcția de primar al Capitalei, dar sufletul i-a rămas tot la televiziunile pe care le-a fondat. Nu s-a plâns de vreo problemă de sănătate, dar obișnuia să le spună prietenilor că „toți vom deveni petrol”.
Apropiații lui Silviu Prigoană încearcă să-și revină după teribila veste primită. Foști colegi din televiziune sau prieteni, toți îl plâng pe omul care spunea nu demult că are „telefon direct” cu Tatăl Ceresc, „nu discut prin intermediari”.
„Un om corect și plin de viață, de un optimism molipsitor”
Unul dintre prietenii lui Silviu Prigoană, istoricul Florian Bichir a avut doar cuvinte de laudă despre „omul mai optimist decât noi, cei întregi”.
„O persoană extraordinară, băteai cu el palma, era bătută. Un om corect și plin de viață, de un optimism molipsitor. Deși avea un handicap, era mai optimist decât noi, cei întregi. A avut un sfârșit ciudat, o banalitate. Păcat. „Toți vom deveni petrol”, obișnuia să spună. Sper ca dincolo să-i fie mai bine”, ne-a declarat istoricul Florian Bichir.
„Mi-a plăcut mereu că era un om update, smart”
Vizibil marcat de dispariția lui Silviu Prigoană, prezentatorul Dan Negru ne-a oferit și unul dintre ultimele mesaje pe care le-a schimbat cu acesta, în care fostul deputat îi mulțumea pentru postările „incredibil de fascinante”.
„Mă uitam pe ultimele mele mesaje cu Silviu Prigoană și vorbeam despre puterea online. Mi-a plăcut mereu că era un om update, smart, ca să folosesc englezisme. Și mai ales unul din primii investitori în breasla noastră”, a spus prezentatorul Dan Negru.
„A fost un exemplu profesional”
La rândul său, Cosmin Man, fostul producătorul general al Etno TV, una dintre televiziunile înființate de Silviu Prigoană, a spus câteva cuvinte de suflet despre „mentor”.
„În fața acestei pierderi dureroase, în primul rând adresez condoleanțe familiei. Dacă ne oprim pentru a reflecta asupra vieții acestui om nu putem trece cu vederea amprenta profundă lăsată în lumea afacerilor și televiziunii în special.
A fost un exemplu profesional, un stâlp de sprijin, un mentor, un părinte care a oferit din experiența sa modele de urmat. Cu fiecare proiect, cu fiecare idee împărtășită, a construit punți între oameni și a inspirat generații întregi.
„Să ne amintim nu doar cu tristețe, ci și cu recunoștință pentru tot ce a adus în viețile multora”
Trecerea sa în neființă este tristă, dar ecoul viziunii și muncii sale va continua să impresioneze și să motiveze atât pe cei care l-au cunoscut cât și pe oamenii care au aflat parcursul și succesul atins în atâtea domenii de Silviu Prigoană.
Să ne amintim nu doar cu tristețe, ci și cu recunoștință pentru tot ce a adus în viețile multora. Odihnească-se în pace, Dumnezeu să îl aibă în paza Sa, condoleanțe familiei îndoliate!”, a fost mesajul regizorului Cosmin Man.
„Când mâncăm, nu trebuie să facem nimic altceva”
Potrivit primelor informații, Silviu Prigoană ar fi murit ca urmare a înecării cu mâncare. Medicul Țuțu Codruț ne-a explicat care pot fi cauzele pentru care se poate întâmpla acest lucru.
„Cauze pot fi multe. Ne putem îneca dacă vorbim în timp ce mâncăm, dacă folosim bucăți prea mari de mâncare, tușim, râdem sau vorbim. E posibil să ne înecăm și în cazul în care controlul pe mușchi nu e bun sau există o inflamație a mușchilor. De aceea, atunci când mâncăm nu trebuie să facem nimic altceva”, a declarat specialistul.
Heimlich, manevra de salvare de la sufocare
Medicul Țuțu Codruț spune că există o metodă de prim ajutor care se poate folosi imediat în cazul în care o persoană s-a înecat cu mâncare: manevra Heimlich. Acestă manevră a fost prezentată prima dată publicului în anul 1974 de medicul Henry Heimlich.
„Se pun brațele în jurul persoanei și se apasă în plexul solar. Acesta va tuși și va da afară bucata de mâncare care obstrucționează căile respiratorii, iar omul va începe să respire”, susține specialistul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Vești proaste pentru șoferi. Spoliați și mai rău de ecologismul UE
- Cea mai bună rețetă pe bază de pește. Plachie pentru toată familia
- Ei sunt pensionarii care vor primi 600 de lei în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025
- Intră banii pe carduri! Cine va beneficia de 300 de lei în luna noiembrie
- Teo Trandafir este în doliu, dar nu poate plânge: N-am voie, voi fi exact cum el și-a dorit
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Marea Britanie, responsabilă pentru lovitura de stat din Iran din 1953. Ce a însemnat „Operațiunea Boot”
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
- Sărbătoare 16 noiembrie: Sfântul Apostol și Evanghelist Matei
- Dansul Umbrelor și al Luminii divine: Ceremonialul de purificare sub strălucirea Lunii Pline d...