Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Harry a ajuns în Marea Britanie. Fuga lui „indică gravitatea” stării de sănătate a regelui

Prințul Harry a ajuns în Marea Britanie. Fuga lui „indică gravitatea” stării de sănătate a regelui
La daor câteva ore după ce regele Charles le-a spus celor doi copii că este bolnav, prințul Harry s-a îmbarcat în avion și a fugit spre tatăl său.

Prințul Harry a aterizat singur în Marea Britanie pentru a fi alături de regele Charles, după ce Suveranul i-a spus despre boala de care suferă, ridicând speranța unui armistițiu regal.

Sursele spun că ducele de Sussex a aterizat cu un zbor British Airways la Londra Heathrow. Prințul Harry și-a împărțit cumva sufletul în două, lăsând-o pe soția sa, Meghan, alături de micuții Archie și Lilibet acasă, în California, în ciuda amenințării cu inundații din cauza vremii extreme din această săptămână. Cursa transatlantică a lui Harry a stârnit speranțe că întoarcerea sa în Marea Britanie va fi folosită pentru a vindeca rănile cu regele Charles și o șansă de a ajunge la fratele său, prințul William.

Nu se știe unde a fost cazat Harry

Se crede că regele Charles s-a odihnit la Clarence House înainte de tratament, iar prințesa Beatrice și soțul ei, Edoardo Mapelli Mozzi, au fost văzuți plecând după o vizită în această dimineață. Nu se știe dacă Harry va rămâne în centrul Londrei pentru a fi aproape de rege sau va sta la Windsor, cel mai probabil la casa goală Frogmore Cottage. Experții au declarat că speră ca această călătorie a lui Harry în Marea Britanie să fie „semnul unui armistițiu” și că ar putea apare „vești bune” de vindecare a rupturii din familia regală.

Regele Charles l-a sunat personal

Harry a plecat pe 5 februarie seara spre Londra pentru a fi alături de tatăl său. Charles l-a sunat personal pentru a-i spune vestea devastatoare, iar ducele de Sussex s-a urcat imediat într-un avion pentru a putea ajunge în Marea Britanie în cursul zilei marți, 6 februarie. Un Range Rover de lux, despre care se crede că îl transporta pe regalul britanic, a fost văzut sosind aseară la terminalul VIP de la LAX, iar acesta s-a îmbarcat în cel mai apropiat zbor pentru a putea ajunge la Londra până marți la prânz.

„Sunt sigur că Harry va lăsa deoparte trecutul chiar acum pentru această problemă serioasă. Familia regală – inclusiv familia Sussex – este atât de important ca toată lumea să tragă în direcția bună”, a declarat comentarul regal Richard Fitzwilliams.

Harry a venit într-un suflet la regele Charles. Sursă foto: Daily mail

„Charles îl adoră pe Harry”

La rândul său, Kristina Kyriacou, fosta secretară de presă a regelui, a că „Regele Charles îl adoră pe Harry. El nu a vrut nimic din această înstrăinare. Dacă din veștile proaste, vin vești bune și Harry și regele și regina și fratele său se reunesc, ce minunat ar fi”. Cu ceva timp în urmă, Suveranul le-a spus fiilor săi războinici: „Vă rog, băieți, nu faceți din ultimii mei ani o suferință”. Călătoria lui Harry, spun experții, ar putea fi motivată de această rugăminte.

Charles este „extrem de pozitiv”

Prințul Harry aterizat pe aeroportul Heathrow din Londra cu un zbor de linie al British Airways din Los Angeles. A zburat 11 ore și a fost întâmpinat la coborârea din avion. Un Range Rover negru a parcat în dreptul VIP, mașina fiind escortată de două mașini de poliție. Harry este a fost așteptat la Clarence House pentru a se întâlni cu Regele.

Charles a început un tratament ambulatoriu, iar familia și prietenii au dezvăluit că monarhul rămâne „extrem de pozitiv” după diagnosticul său bombă. Dar, potrivit unor surse, ar putea lipsi de la îndatoririle publice timp de câteva luni.

Se crede că i s-ar fi refuzat permisiunea de a rămâne la Castelul Windsor pentru a merge la mormântul bunicii

Nu se știe dacă Harry îl va vedea pe fratele său, Prințul William, sau pe Prințesa de Wales, care se recuperează în urma unei intervenții chirurgicale abdominale grave la casa lor din incinta castelului Winsor. Se spune că prințul Harry ar fi întrebat dacă ar putea rămâne la Castelul Windsor pentru a putea să viziteze locul de odihnă al bunicii sale, regretata regină Elisabeta a II-a, dar permisiunea i-a fost refuzată.

Prințul a fost la ceremonia de încoronare a tatălui său, dar a plecat după doar câteva ore

Harry călătorește de obicei cu propria sa echipă de securitate privată, după ce i s-a retras dreptul de a beneficia de protecția automată a poliției atunci când a părăsit familia regală în 2020. Fostul corespondent regal al BBC, Jennie Bond, a declarat că speră ca diagnosticul regelui Carol al III-lea „să aducă o reconciliere” cu prințul Harry. Ducele de Sussex a participat la încoronarea tatălui său în luna mai a anului trecut, dar a părăsit Londra la doar câteva ore după ceremonie pentru a se întoarce la Montecito.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre