Soarta prințului Paul al României este în mâna instanței din Franța. Va afla dacă va fi extrădat sau nu în România.
Prințul Paul al României a fost condamnat de instanță în decembrie 2020 la trei ani și patru luni de închisoare. Acesta a fost acuzat trafic de influență, spălare de bani și dare de mită, în dosarul retrocedărilor de la Ferma Regală din Băneasa. Prințul care a fugit din România a fost prins în iunie 2022 în Franța.
Prejudiciul adus statului s-a ridicat la aproape 145 milioane de euro
Paul al României a fost acuzat că în perioada cuprinsă între 2006-2013 ar fi colaborat cu infractori pentru a recupera proprietăți care spune că i s-ar fi cuvenit, ca moștenitor al familiei regale românești. În acest dosar au fost condamnate 18 persoane. Oamenii legii spun că prejudiciul adus statului s-a ridicat la aproximativ 145 milioane de euro.
„Am încredere în Franța să mă scoată din acest coșmar”
În luna octombrie, prințul Paul al României încă spera că autoritățile din Franța îl vor ajuta. „Nu am făcut nimic ilegal sau incorect, am încredere în Franța să mă scoată din acest coșmar. Sunt acuzat pentru că sunt considerat moștenitorul bunicului meu”, a declarat acesta. De asemenea, Lambrino a mărturisit că este persecutat pentru că revendică moștenirea familiei sale.
Cine este prințul Paul al României
Înainte de a deveni soțul reginei mamă Elena (fosta principesă Elena a Greciei și Danemarcei), regele Carol al II-lea s-a căsătorit în 1918, în secret, la Odessa cu Zizi Lambrino (pe numele său adevărat Ioana Valentina Lambrino). Din păcate căsătoria nu a fost recunoscută de Casa Regală, dar nici nu a fost anulată de Biserica Ortodoxă. Din iubirea celor doi a venit pe lume Carol Mircea. Paul Lambrino este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino, recunoscut de justiție ca fiind fiul regelui Carol al II-lea. Deci și fiul Paul a fost recunoscut ca făcând parte din casa regală.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook