Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Philip, internat în spital „ca o măsură de precauție”

Prințul Philip, internat în spital „ca o măsură de precauție”
Ducele de Edinburgh a fost internat marți seară la spital „ca o măsură de precauție” după ce s-a simțit rău, conform declarațiilor făcute de Palatul Buckingham.

Prințul Philip internat în spital „ca o măsură de precauție”. Ducele de Edinburgh, în vârstă de 99 de ani, a fost dus la Spitalul Regele Edward al VII-lea din Londra. O sursă de palat a declarat pentru BBC că Ducele de Edinburgh a călătorit cu mașina la spital. Acolo a fost internat, la sfatul medicului său.

Prințul Philip se simțea rău de câteva zile

Ducele se simțea rău de câteva zile. Dar, nu este nimic legat de coronavirus, conform sursei. Acesta a adăugat că Prințul Philip avea o „bună dispoziție” la spital. Se așteaptă să rămână acolo câteva zile pentru observație și odihnă.

Regina, în vârstă de 94 de ani, rămâne la Windsor. Cei doi au petrecut perioada de carantină împreună în Anglia, la castelul Windsor. Au avut un personal mic de uz casnic, poreclit HMS Bubble.

Ei au sărbătorit Crăciunul în liniște la reședința lor din Berkshire, în loc de întrunirea tradițională a familiei regale la Sandringham. Un purtător de cuvânt a declarat că prim-ministrul Boris Johnson îi trimite „cele mai bune urări” ducelui în timp ce este supus la „câteva zile de odihnă în spital”.

Intimitatea membrilor familiei regale este respectată

Palatul protejează intimitatea membrilor familiei regale atunci când vine vorba de probleme de sănătate. Cei care speră la difuzarea comentariilor sunt invariabil dezamăgiți. Însă purtătorii de cuvânt ai palatului s-au străduit să sublinieze că nu a fost o stare de urgență și că a fost o metodă de precauție.

Ultimii ani din viața Prințului Philip au fost marcați de sănătatea și energia sa. A renunțat la fumat în ziua în care s-a căsătorit cu regina. Nu a băut niciodată prea mult. A fost timp de zeci de ani un sportiv îndrăgostit, concetrându-se constant să rămână în formă.

În decembrie 2019, ducele a petrecut patru nopți la spitalul King Edward VII, unde a fost internat ca „măsură de precauție” și tratament pentru o „afecțiune preexistentă”. Ulterior a fost externat în ajunul Crăciunului și a fost condus la moșia Sandringham din Norfolk, unde a petrecut Crăciunul cu regina.

Tratamentul pe care l-a primit pentru diferite afecțiuni de sănătate de-a lungul anilor include tratamentul pentru o arteră coronariană blocată în 2011, o infecție a vezicii urinare în 2012 și o intervenție chirurgicală exploratorie pe abdomen în iunie 2013.

Ducele a ratat evenimentele pentru a marca o aniversare a Bătăliei din Iutlanda la „sfatul medicului” în 2016, înainte de a se retrage din funcțiile publice în 2017.

Catacombele din Paris. Locul care a inspirat filmele de groază

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre