Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul William a încercat să-i interzică lui Harry să poarte barbă la propria nuntă. Iată ce a ieșit

Prințul William a încercat să-i interzică lui Harry să poarte barbă la propria nuntă. Iată ce a ieșit
Înainte ca prințul Harry să spună marele DA, a avut loc o situație tensionată între el și prințul William. „Era plin de gelozie”, a spus fiul cel mic al regelui Charles.

Prințul Harry susține că prințul William a încercat să-i interzică să poarte barbă la propria nuntă. Momentul a fost greu de gestionat pentru frați.

Multă tensiune în perioada premergătoare ceremoniei de nuntă a lui Harry cu Meghan în 2018. A existat stres privind rochiile domnișoarelor de onoare și a diademelor, dar și incertitudine dacă tatăl miresei, Thomas Markle, va veni sau nu la nunta fiicei sasle. În cele din urmă acesta nu a venit, iar Meghan a fost condusă la altar la capela St George’s Chapel de actualul rege Charles.

Ce a avut William cu barba lui Harry

Dar una dintre cele mai ciudate dispute dintre toate trebuie să fi fost, cu siguranță, cea legată de barba lui Harry. Cel puțin așa a descris prințul momentul în cartea sa de memorii, Spare. Acesta a povestit că fratele său mai mare a mers atât de departe încât a încercat să-i interzică barba, spunându-i lui Harry că nu era potrivită.

„Barba era interzisă în armata britanică”

Unii considerau că o barbă era o încălcare clară a protocolului și a normelor de lungă durată, mai ales că mă căsătoream în uniforma mea militară. Barba era interzisă în armata britanică”, a mărturisit Harry. În acel moment, fiul cel mic al regelui Charles i-a cerut permisiunea bunicii sale, explicându-i că barba îl făcea să se simtă mai calm.

William nu a vrut ca Harry să poarte barbă la propria nuntă

„Da, a spus ea, poți să-ți păstrezi barba. Dar apoi i-am explicat asta fratelui meu și el… s-a… enervat. Nu e un lucru care se face, a spus el. Regulile militare, și așa mai departe”, susține Harry.

Ulterior, prințul spune că i-a dat o „scurtă lecție de istorie” fratelui său cu ajutorul Google, arătându-i lui William imagini ale strămoșilor regali care aveau barbă și uniformă. Cum ar fi Edward al VII-lea și George al V-lea.

Culmea este că și bunicul său, prințul Philip, a purtat barbă cu mulți ani în urmă când era îmbrăcat în uniforma marinei militare

„Ai pus-o într-o poziție incomodă, Harold!”

Dar când Harry și-a jucat cartea și a explicat că a primit deja permisiunea bunicii lor de a-și păstra părul facial, William „a devenit livid”. Harry povestește că fratele său i-a spus: „Ai pus-o într-o poziție incomodă, Harold! Ea nu a avut de ales decât să spună da”. Harry a adăugat că William „nu a vrut să renunțe” și că cearta a continuat „în persoană, la telefon, timp de mai bine de o săptămână”.

A culminat, potrivit lui Harry, cu faptul că William i-a ordonat să își radă barba. Între timp, a aflat și de ce-și dorea William atât de mult să-l vadă pe Harry fără barbă. „După ce se întorsese dintr-o misiune în cadrul Forțelor Speciale, Willy purta o barbă mare, iar cineva i-a spus să fie băiat bun, să fugă și să se radă. Nu-i plăcea ideea că eu mă bucur de un avantaj care îi fusese refuzat”, a mai spus Harry. William nu a comentat niciodată afirmațiile și nici nu a dat versiunea sa.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre