Simona Ionescu / Redactor Șef

Problemele lui Kate. Socrii prințului William vor să scape de afacerea familiei, dar asta îi va afecta pe nepoți

Problemele lui Kate. Socrii prințului William vor să scape de afacerea familiei, dar asta îi va afecta pe nepoți
De zeci de ani, familia lui Kate Middleton a fost implicată într-o afacere aparte. Părinții lui Kate activează în domeniul mobilierului pentru petreceri. Acum însă, au luat o decizie radicală.

Socrii prințului William, Carole și Michael Middleton iau în considerare opțiuni pentru viitorul firmei Party Pieces, afacerea lor cu furnituri pentru petreceri. Lucrurile nu au mers grozav în ultimii ani, iar la acest moment au decis să schimbe macazul.

Mama Prințesei de Wales, Carole Middleton, a fondat afacerea familiei, Party Pieces, în 1987, în timp ce căuta inspirație pentru una dintre petrecerile de naștere ale fiicei sale. De atunci, afacerea a prosperat, iar toți cei trei copii ai ei, Kate, Pippa și James Middleton, au petrecut timp ajutând la bunul mers al companiei din Berkshire. Firma are sediul la Child’s Court Farm din Berkshire și are aproximativ 40 de angajați.

Părinții lui Kate Middleton se pregătesc să își închidă afacerea pe care o au de 36 de ani

În 2021 au apărut primele infoprmații conform cărora afacerea a suferit o pierdere financiară semnificativă de peste 250.000 de lire sterline în urma efectelor pandemiei și ale Brexit-ului. În ciuda acestui fapt, compania a insistat că pierderile au fost anticipate și au lansat un parteneriat de retail în SUA.

„Este foarte interesant să văd că colecția noastră Party Pieces se extinde în SUA, începând cu Saker ShopRites, un retailer de top din New Jersey și o afacere de familie, cu o lungă istorie de angajament față de clienții și comunitățile pe care le deservesc magazinele sale”, a spus Carole la momentul respectiv.

Socrii prințului William caută cumpărător pentru afacerea lor

Acum, totuși, familia Middleton se gândește să găsească un cumpărător pentru afacerea ei care există de 36 de ani pe piață. Potrivit informațiilor, socrii urmașului tronului britanic a apelat  la compania de consultanță Interpath pentru consiliere cu privire la „opțiunile” strategice, care „includ o vânzare sau găsirea de noi investitori”, potrivit The Daily Telegraph.

Carole Middleton și Michael Middleton simt nevoia să iasă la pensie

Printre rezultate posibile se numără o „afacere cu zestre”, care ar putea să determine familia Middleton să predea o sumă de șase cifre în încercarea de a descărca afacerea. Insideri i-au spus lui Sky că „mai multe părți” sunt interesate să achiziționeze compania și părinții lui Kate „încearcă să facă ceea ce trebuie pentru afacere și pentru părțile interesate”.

Kate Middleton a lucrat și ea în afacerea familiei

Mișcarea vine după ce doi din trei dintre susținătorii lor financiari au demisionat din funcția de directori. În documentele depuse la Companies House săptămâna aceasta, a fost dezvăluit faptul că magnatul de lenjerie intimă, Steven Bentwood, și fostul președinte al Oxford United Football Club, Darryl Eales, au părăsit compania. A mai rămas doar milionarul american Eric Anderson.

Party Pieces are legături strânse cu întreaga familie Middleton. Prințesa de Wales a preluat rolul de manager de proiect pentru brand înainte de a se căsători cu prințul William în 2011.  Apoi, așa cum un consilier regal a declarat  revistei People la vremea respectivă, „ea și-a predat munca colegilor și acum se pregătește pentru viața ei viitoare”.

Pe atunci, Kate Middleton lucra și ca designer de site-uri web. Cu săptămâni înainte de nunta ei cu Prințul William, o prietenă a lui Middleton a spus: „Catherine este o persoană creativă în mod natural și și-a petrecut viața profesională în industriile creative, lucrând la Jigsaw, apoi ca designer de site-uri web, fotograf, marketer și organizator de evenimente”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre