Cea mai în vârstă persoană din lume a trăit 119 ani, în ciuda faptului că dulciurile și cola s-au aflat în meniul său zilnic și a fost diagnosticată cu cancer la 107 ani. Spre sfârșitul vieții, a fost aleasă să poarte flacăra olimpică la JO de la Tokio.
Purtătoarea torței pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 a murit. Era cea mai bătrână persoană din lume
Kane Tanaka s-a stins pe 19 aprilie 2022, într-un azil de bătrâni din Japonia.
Kane s-a născut pe 2 ianuarie 1903, an în care frații Wright au efectuat primul zbor cu motor în Fukuoka, sudul Japoniei, și Marie Curie a devenit prima femeie care a câștigat un premiu Nobel. S-a născut prematur și a crescut cu lapte matern de la alte femei, pentru că mama ei nu avea. A fost al șaptelea copil al lui Kumakichi și Kuma Ota.
Kane Tanaka s-a căsătorit în 1922, a născut patru copii și a adoptat un al cincilea. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ea a lucrat într-un magazin care vindea prăjituri de orez împreună cu soțul ei, Hideo. Atât Hideo, cât și unul dintre fii săi, au murit în timpul războiului. Ea a continuat să lucreze la același magazin până la pensionare, la vârsta de 63 de ani.
La vârsta de 103 ani a supraviețuit cancerului
La vârsta de 103 ani, Tanaka a fost diagnosticată cu cancer de colon, dar a supraviețuit. La 107 ani, unul dintre fii a scris o carte despre ea, pe care a intitulat-o „În vremuri bune și rele, 107 de ani!”.
Kane Tanaka a preluat titlul de cea mai în vârstă persoană din lume în iulie 2018 și a declarat atunci că a fost unul dintre cele mai fericite momente din viața ei. I s-a oferit o cutie de ciocolată, pe care a desfăcut-o imediat și a început să o mănânce.
În ultimii ani, cea mai bătrână femeie din lume a locuit într-un azil de bătrâni din Fukuoka, unde a devenit imediat cunoscută pentru pasiunile ei pentru jocurile de societate și matematică. Chiar și în ultimele ei zile de viață, și-a păstrat rutina de a mânca ciocolată, de a bea cafea și băuturi răcoritoare, printre care cola, preferata ei.
A fost aleasă una dintre purtătoarele torței olimpice de la Tokio
Kane Tanaka a fost aleasă drept una dintre purtătoarea torței pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, dar a fost nevoită să se retragă din cauza COVID-19. Planul era ca ea să preia flacăra în timp ce aceasta trecea prin Shime, în localitatea sa natală Fukuoka.
În 2017, numărul persoanelor cu vârsta de peste 90 de ani în Japonia a atins pragul de 2 milioane. Potrivit datelor Băncii Mondiale, Japonia are cea mai în vârstă populație din lume, cu aproximativ 28% de 65 de ani sau peste.
Cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată și a cărei dată de naștere a fost certificată a fost franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook