Șeful Kremlinului îi cheamă la arme pe toți cei care se află în evidențele armatei ruse, spune istoricul Cosmin Popa pentru Europa Liberă. Miercuri dimineață, într-un mesaj înregistrat transmis națiunii, Vladimir Putin a ordonat o mobilizare militară parțială pentru războiul din Ucraina.
Vladimir Putin a declarat că Occidentul vrea să „slăbească, să divizeze și să distrugă Rusia” și din acest motiv a semnat ordinul de chemare a rezerviștilor la arme. Declarația vine în momentul în care în teritoriile ocupate de ruși în Ucraina se pregătesc pentru referendumuri în vederea anexării la Rusia, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a ajuns la New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU după ce a primit viză.
Putin face reclamă pe billboard-urrile din țară
Cosmin Popa arată că din punctul lui de vedere, planurile lui Vladimir Putin și ale Kremlinului sunt „destul de limpezi”. „Este un plan tactic și un plan strategic. Planul tactic – discursul lui Putin a fost menit să atenueze o parte de problemele logistice, militare, organizaționale cu care se confruntă Rusia în ultimele două luni pe front, o mobilizare parțială de natură să aducă pe poziții contingente suplimentare de soldați, spune el, instruiți.
În al doilea rând, dorește să rezolve problema statutului juridic al formațiunilor de voluntari din Lugansk și Donețk. Se știe că există tensiuni foarte mari între formațiunile armatei regulate și formațiune de voluntari din cele două pseudo republici, tensiuni care țin de tratamentul juridic diferit, de echiparea cu echipamente militare și cu armament”, a arătat istoricul, pentru sursa citată.
O serie de panouri publicitare au umplut billboard-urile disponibile din țară, cu un mesaj fără echivoc: „Serviți Rusia / Muncă reală / contract cu forțele armate”. Este menționat că sunt așteptate persoanele care au peste 18 ani. Mai sus, vedeți traducerea mesajului ordonat de Vladimir Putin să fie pus pe panourile publicitare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook