Simona Ionescu / Redactor Șef

Răzbunarea scriitoarei Agatha Christie. Poliția a secat un lac atunci când aceasta a dispărut brusc

Răzbunarea scriitoarei Agatha Christie. Poliția a secat un lac atunci când aceasta a dispărut brusc
A lăsat în urmă nu mai puțin de 80 de romane și 19 piese de teatru, despre care se spune că au fost traduse în peste 70 de limbi. Cine a fost cu adevărat Agatha Christie.

Regina romanelor polițiste a avut extrem de multe secrete, unele dintre ele nedescoperite nici astăzi. Cum a reușit să-și însceneze moartea.

Agatha Christie, scriitoarea care a dispărut ca-ntruna dintre cărțile ei

A văzut lumina zilei în anul 1890, iar când s-a mărit și-a descris tatăl ca fiind un adevărat pierde vară. A crescut ajutată de o dădacă, însă nu a avut norocul să facă o școală de calitate, așa cum și-ar fi dorit. Acesta e motivul pentru care a ales să devină scriitoare. „Exact din acest motiv am devenit scriitoare. Mulţi oameni mă întreabă de ce am început să scriu… Din cauză că nu am beneficiat niciodată de educaţie în şcoală”, a spus la un moment dat fantastica Agatha.

În 1914 s-a îndrăgostit de un ofițer britanic, în acea perioadă ea lucrând ca asistentă medicală. Primul roman al Agathei a văzut lumina zilei în 1920. Șase ani mai târziu, scriitoarea avea o carieră strălucitoare, iar publicul aștepta să scoată carte după carte. Pe plan personal însă, ea a trecut prin mari drame.

Soțul i-a cerut să divorțeze ca să se poate căsători cu amanta

Agatha a primit prima palmă la începutul lui 1926 când și-a pierdut mama, pe care a iubit-o enorm. La scurt timp, soțul i-a cerut să divorțeze, pentru a se putea căsători cu amanta. În seara de 3 decembrie a aceluiași an, scriitoarea a cedat nervos, s-a urcat în mașină și a dispărut. La scurt timp, autoritățile au început căutările și i-au găsit automobilul aproape de un lac, iar în mașină erau câteva obiecte personale de-ale acesteia.

Nici un indiciu despre locul în care ar fi plecat Agatha Christie. Oamenii legii au intrat în alertă și au extins căutările în toată țara, pentru prima dată în istorie fiind folosite și avioanele. Pentru că Agatha a lăsat niște scrisori șocante înainte de a pleca, autoritățile au ales să sece și lacul. Dar, nu au dat de nici o urmă.

Primul suspect a fost soțul

Desigur că prima persoană care a fost suspectată a fost chiar soțul ei, poliția gândind că ar fi fost posibil să o elimine pentru a rămâne cu amanta. În timp, au început să ajute la căutări și colegii ei de romane polițiste. Ba chiar a fost adus și un medium faimos la acea vreme, chiar mătușa Agathei, care a intrat în casa scriitoarei și a fost dusă apoi în locul unde a fost găsită mașina.

Pe 14 decembrie, căutările au luat sfârșit. S-a aflat atunci că pe 4 decembrie aceasta s-ar fi cazat la un hotel, pe numele amantei soțului. Patronul hotelului după ce a văzut fotografiile scriitoarei în toate ziarele a anunțat poliția. Cel care a venit să o identifice a fost chiar soțul ei, Archie. Nimeni nu a putut vreodată să afle ce a făcut aceasta în cele zece zile când a dispărut. În 1928 însă, scriitoarea a divorțat de soțul său și și-a reluat munca.

Sursă foto: britannica.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre