Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles dezvăluie efectele chimioterapiei. Trece prin momente greu de suportat

Regele Charles dezvăluie efectele chimioterapiei. Trece prin momente greu de suportat
Un adevărat blestem a lovit casa regală britanică, unde regele și nora sa, viitoarea regină, au fost diagnosticați cu cancer în aceeași perioadă. În timp ce Prințesa de Wales a decis să păstreze cât mai mult discreția în legătură cu boala și tratamentul pe care îl urmează, regele a ales să vorbească.

Diagnosticat cu cancer de prostată, Regele Charles dezvăluie efectele tratamentului de chimioterapie pe care îl urmează la recomandarea medicilor. El i-a mărturisit unui veteran al armatei că trece prin momente greu de suportat. Monarhul a primit permisiunea medicilor săi să se întoarcă la îndatoririle publice, încă de luna trecută. De atunci a fost prezent la diverse evenimente în ultimele săptămâni.

Luni, monarhul a acordat prestigioasa poziție de colonel-șef al Corpului Aerian al Armatei Britanice moștenitorului său, Prințul William, în cadrul unei ceremonii la Middle Wallop, Hampshire. Charles a sosit cu elicopterul pentru această ceremonie specială, împreună cu fiul său, căruia i-a predat oficial comanda regimentului în care a activat celălalt fiu al său, Harry.

Regele Charles l-a numit pe fiul său, William, colonel-șef al Corpului Aerian al Armatei Britanice (Instagram)

Schimbarea fusese anunțată încă din august anul trecut, după încoronarea lui Charles. William a servit ca comandant de pluton în The Blues and Royals, înainte de a finaliza antrenamentul de zbor în Royal Air Force și de a activa ca pilot de căutare și salvare RAF.

Regele Charles vorbește deschis despre efectele chimioterapiei

Săptămâna aceasta, cu ocazia vizitei la Muzeul Aviației Militare din Middle Wallop, Hampshire, a stat de vorbă cu unul dintre veteranii armatei britanice. Regele i-a povestit lui Aaron Mapplebeck efectele tratamentului de chimioterapie, după ce veteranul, la rându-i i-a spus că a făcut tratament pentru cancer. El i-a mărturisit regelui că anul trecut, în timpul chimioterapiei, și-a pierdut complet gustul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Regele Charles i-a confirmat că și el  trece prin aceeași situație neplăcută, în urma tratamentului. Este prima dată când se primesc, oficial, informații despre tratamentul urmat de Regele Charles, chiar de la el. Palatul Buckingham nu a confirmat niciodată până acum detaliile tratamentului regelui, oficialii regali spunând doar că acesta este tratat pentru o anume formă de cancer, arată Daily Mail.

Urmează o ceremonie importantă

Charles este, de asemenea, așteptat să efectueze prima sa învestitură majoră de când a fost diagnosticat cu cancer,  în decursul zilei de marți. Regele îl va înnobila pe Arhiepiscopul de Canterbury pentru rolul său cheie în încoronarea din luna mai a anului trecut. Totodată, el îi va acorda o distincție autoarei de bestselleruri Dame Jilly Cooper.

Aceasta va fi prima ceremonie de învestitură pe care regele o desfășoară în ultimele cinci luni, ultima având loc pe 19 decembrie, cu o lună înainte de a fi internat în spital pentru tratamentul la prostată, tratament în timpul căruia s-a descoperit că suferă de cancer.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre