Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles, împins să ia o decizie. Prințul Harry pune condiții pentru participarea la Încoronarea tatălui

Regele Charles, împins să ia o decizie. Prințul Harry pune condiții pentru participarea la Încoronarea tatălui
Regele Carol al III-lea urmează să fie încoronat pe 6 mai, dar persistă întrebarea dacă prințul Harry va participa la acest eveniment, așteptat de toată Marea Britanie. Prințul a pus o condiție legată de prezența sa.

Ultimele informații, aflate de presa engleză din surse apropiate Casei Regale, susțin că Regele Charles și Prințul de Wales nu au intenția de a-i oferi prințului Harry scuzele pe care le-a cerut de la ei, dacă aceștia vor să participe la Încoronare.

O sursă credibilă a dezvăluit presei că prințul Harry a afirmat că vrea o „scuză” într-o discuție privată de la tata Charles, cât și de la William înainte de ceremonia de încoronare.

După ultimele declarații ale lui Harry despre familia regală, se spune că nici regele, nici William nu vor ține cont de doleanța lui Harry. Sunt considerate atacuri, iar tatăl și fratele nu pot trece ușor peste ele.

Daily Mail a publicat un material amplu în care dezvăluie cât de înghețate sunt încă relațiile din familia regală.

Una din surse a susținut că „există încă o cantitate imensă de rea-voință care fierbe în familie”.

Altminteri, se arată că Harry nu a fost îndepărtat niciodată de la nicio ceremonie a familiei regale, indiferent de opțiunea lui.

Harry (38 de ani) a avut mult timp o invitație „deschisă” la toate evenimentele de familie, în ciuda faptului că și-a dat demisia din îndatoririle oficiale. Chiar și atunci când a întins coarda și el și Meghan, prin interviuri sau în documentarul difuzat de Netflix, tată și fratele nu l-au izolat. William a devenit mai rece, relațiile nu mai sunt aceleași ca odinioară.

Un jurnalist cu legături strânse cu ducii de Sussex, Harry și Meghan, a susținut săptămâna aceasta că „nimeni nu le cunoaște planurile în acest moment. Cuplul nu a fost încă invitat și nu poate lua o decizie, nici o formă de itinerariu, până când acest lucru nu se va întâmpla”.

Dar cei care cunosc planificarea evenimentului Încoronării au criticat informația, pe care o descriu ca fiind „modalitatea clasică de ieșire a ducilor de Sussex dintr-o situație”.

Pregătiri pentru încoronare

Cardurile-invitație la ceremonie, numite „Salvați data”, urmează să fie trimise în două săptămâni celor 2.000 de invitați care au fost aleși să participe.

Numărul a fost redus drastic de la cei 8.251 de invitați care au participat la încoronarea reginei Elisabeta a II-a din 1953, pentru a face actualul eveniment mai puțin costisitor pe fondul crizei costului vieții.

Invitațiile oficiale adresate celor care au indicat că vor accepta nu vor fi postate decât cu trei săptămâni înainte de evenimentul în sine.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre