Simona Ionescu / Redactor Șef

Regina, răzbunare cruntă pe BBC, prin intermediul nepotului. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istorie

Regina, răzbunare cruntă pe BBC, prin intermediul nepotului. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istorie
Arătam zilele trecute că un nou scandal a izbucnit în jurul Palatului Buckingham. Familia Regală britanică e foc și pară la adresa postului național BBC.

Foarte supărată de cele întâmplate, în cele din urmă, Regina a găsit modalitatea să se răzbune de-a dreptul pe trustul de presă BBC. Totul a pornit de la faptul că televiziunea a pregătit un nou film documentar, „The Princes and the Press”, program documentar găzduit de Amol Rajan, pe care, deși cutuma așa ar fi impus, ar fi trebuit să îl arate, în previzionare, Reginei.

Dacă l-ar fi văzut, ar fi cerut să nu fie difuzat. Acest lucru nu s-a întâmplat. Primul episod a fost difuzat, la începutul săptămânii, iar al doilea e programat pentru luna decembrie.

Prinții și presa, un nou documentar controversat

Primul episod a examinat relaţia prinţilor William şi Harry cu media și a inclus interviuri cu jurnalişti, inclusiv Andrew Marr, Ian Hislop, Dan Wootton şi Camilla Tominey, precum şi cu biograful ducilor de Sussex, Omid Scobie, şi cu avocata cuplului, Jenny Afia. Episodul a sugerat că poveştile negative despre ducesa de Sussex, Maghan Markle, au fost dezvăluite de oameni de la curte şi că existau rivalităţi în Casa Regală. Ba chiar s-a vehiculat realitatea geloziei dintre cele două cumnate.

Cu așa un start, se așteaptă ca episodul următor să pună sub lupă ruptura relației dintre cei doi nepoți ai Reginei, prinții William și Harry. Consilierii regali sunt îngrijoraţi.  Casa Regală a emis, în replică, un comunicat de presă care critică BBC pentru că oferă credibilitate unor „afirmaţii nefondate şi exagerate”.

Regina s-a răzbunat pe BBC cu ajutorul nepotului William și al soției sale

Până la urmă ideea răzbunării a prins conturi. Familia Regală britanică a interzis BBC să-i difuzeze concertul de Crăciun. Prințul William și Kate Middleton au oferit concertul lor de Crăciun postului ITV, şi nu corporaţiei BBC, unde acesta se difuza în mod tradițional.

Cuplul a reacționat astfel față de noul documentar BBC despre relaţiei familiei regale cu presa, documentar care a supărat-o foarte tare pe bunica prințului William, Regina Elisabeta II. Este de la sine înțeles că decizia de a da drepturile de difuzare altui post tv a fost luată împreună, în familie.

Se așteaptă ca prinţii George, Charlotte şi Louis, să apară și ei în spectacolul de colinde găzduit de Kate Middleton. Programul va fi înregistrat la începutul lunii decembrie. ITV nu a confirmat public faptul că evenimentul ducilor de Cambridge va face parte din programul său festiv. Momentan, data difuzării nu a devenit publică.

Reacția BBC: „Responsabilitatea noastră este să fim independenți”

BBC a spus că documentarul care a supărat-o pe Regină și pe familia ei prezintă modul în care este realizat jurnalismul legat de regalitate şi cuprinde profesionişti din industrie. „Fără îndoială, există o supărare în casa regală, dar în special la Palatul Kensington şi în special din partea prinţului William. Trebuie să ne amintim că el încă se simte încă destul de ofensat legat de interviul ‘Panorama’ al BBC cu mama lui (prinţesa Diana, n.r.)”, a spus un reprezentant al postului.

Miercuri, preşedintele BBC, Richard Sharp, a declarat: „BBC este o instituţie naţională şi abordăm relaţiile cu alte instituţii naţionale cu mare grijă şi consideraţie. Familia regală este în centrul identităţii noastre, importanţa sa fundamentală este fără echivoc.

Avem un mare respect pentru toate aspectele familiei regale în ceea ce întreprinde. Din când în când, această organizaţie produce programe care pot sau pot să nu fie întâmpinate cu acordul deplin de diferite părţi ale instituţiei. Responsabilitatea noastră este să facem lucrurile bine, să fim independenţi, să fim respectuoşi”, a adăugat el.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre