Simona Ionescu / Redactor Șef

Regizoarea Cristina Jacob scrie istorie. A început de mică, a ajuns pe Netflix, iar acum a primit un premiu la Gala Capital

Regizoarea Cristina Jacob scrie istorie. A început de mică, a ajuns pe Netflix, iar acum a primit un premiu la Gala Capital
Gala Capital Top 100 Femei de Succes a premiat cele mai performante românce, în cadrul unui eveniment care a avut loc joi. Regizoarea Cristina Jabob, una din premiante, e dovada vie că și femeile pot avea succes maxim într-o lume dominată de bărbați.

Poate  la prima vedere nu vă spune prea multe numele ei, însă cu siguranță ați auzit de filmul „Oh, Ramona!”. Se vede pe Netflix, are un succes fulminant și e aplaudat pe întreg mapamondul. Filmul este difuzat la nivel global și tradus în zeci de limbi.

Cristina Jacob este o regizoare româncă, foarte pasionată de artă, de cultură și de frumos în sine, după cum se prezintă ea. „Vede în această lume un potențial fantastic și muncește cu mare îndârjire pentru a face performanță, pentru a duce aceste valori mai departe și pentru a-și reprezenta țara cu mândrie peste hotare. Pentru realizările sale în lumea filmului, Cristina Jacob primește din partea Revistei Capital „Premiul pentru regizarea filmului „Oh, Ramona!”, difuzat la nivel global și tradus în zeci de limbi”, au transmis organizatorii.

Ce a făcut la Cannes regizoarea Cristina Jacob

La sfârșitul lunii mai, Cristina Jacob a participat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, pentru a discuta cu producători internaționali despre distribuția globală a celui mai nou film pe care l-a regizat, „The Perfect Escape”. Pelicula este o comedie romantică, ce reprezintă o coproducție româno-britanică.

Povestea are în centrul atenției patru cupluri ce petrec un întreg weekend într-o cabană la munte, izolată de societate. Cele opt personaje trec prin diverse întâmplări în drumul lor spre a-și redescoperi relațiile de prietenie, dar și amoroase. Protagoniștii au de a face cu propriile lor greșeli, dar și cu false așteptări. Din distribuția filmului fac parte Giorgia Sinicorni, Nigel Whitmey, Aggy K. Adams și Bogdan Iancu.

Cristina Jacob a  povestit pentru Revista Capital că: „ Am turnat cel mai recent film, The Perfect Escape, în plină pandemie, cu toate provocările care au decurs din asta. Inclusiv, cea mai dură, a costurilor. A existat un moment în care a trebuit să adun întreaga echipă şi să-i informez că băncile au îngheţat finanţarea şi nu mai putem continua, pentru că nu-i mai pot plăti. Toţi, fără excepţie, au spus: Mergem mai departe. Şi ştiu ce sacrificii au fost în spatele deciziei lor”.

Filmul Cristinei, tradus în 33 de limbi

Celebra regizoare spune că își extrage energia și perseverența din exemplul altor femei de succes. „Industria filmului este una grea, unde sunt sunt foarte puține femei, dar sunt exemplul viu că se poate. Sper să încurajăm cât mai multe femei la acest lucru”, a declarat Cristina Jacob, regizoarea filmelor „Oh, Ramona” și „The Perfect Escape”.

În ultimii ani cinematografia românească a câștigat din ce în ce mai mult teren în rândul publicului internațional. La festivalurile internaționale filmele noastre sunt tot mai apreciate. Iar „Oh, Ramona”, pelicula regizată de Cristian Jacob, nu face decât să întărească acest lucru: filmul este distribuit, prin platforma Netflix, în 190 de teritorii şi tradus în 33 de limbi.

Cum a început să facă filme

Obișnuită să își noteze gânduri și emoții, regizoarea Cristina Jacob a decis, anul acesta, să mai facă un pas. Ea a anunțat că simte că a venit momentul să scrie prima ei carte, și s-a apucat de ea. „Am continuat să învăţ nişte lecţii, pe care le-am primit de Sus. Am început lucrul la o carte o scriitură deosebită de a scenariilor de film, o adevărată aventură spirituală”, a mai dezvăluit regizoarea pentru Capital.

Cristina Jacob declară că pentru ea, profesia pe care o practică este „magie pură”, o magie ce „îi transportă pe oameni în propria ta lume”. S-a îndrăgostit de cinematografie tocmai prin momentele în care publicul „constată că e şi lumea lor sau o lume pe care şi-ar dori-o”.

Regizoarea Cristina Jacob a fost premiată la Gala Capital Top 100 femei de succes

A fost fascinată de filme încă din copilărie. Mai întâi a privit, apoi a început să își construiască primele filme în minte. „Erau un fel de thrillere romantice despre cum să evadez de-acasă fără să-mi simtă lipsa ai mei. Abia mai târziu mi-am dat seama de nevoia pe care o aveam de a le spune oamenilor poveşti, de a-i face să uite sau să-şi amintească”, a dezvăluit vedeta.

Când a crescut, Cristina a descoperit că locul ei era în spatele aparatului de filmat, de unde poate crea un întreg univers. „Există o deosebire fundamentală între un regizor de film şi Dumnezeu, adaugă artista. „Cunoaşteţi, probabil, anecdota: un regizor se crede Dumnezeu, în timp ce Dumnezeu nu Se crede regizor”.

Gala Capital Top 100 Femei de Succes reprezintă unul dintre evenimentele de tradiție organizate de revista Capital și este dedicată recunoaşterii meritelor și a implicării femeilor în dezvoltarea mediului economic, social, cultural, sportiv sau administrativ din România.

Sursa foto:  Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre