Simona Ionescu / Redactor Șef

Relaxante naturale pentru mușchi, cu eficiență maximă. Le găsiți chiar în bucătărie

Relaxante naturale pentru mușchi, cu eficiență maximă. Le găsiți chiar în bucătărie
Un stil de viață sedentar și orele lungi de muncă pot provoca dureri și spasme musculare. Acestea pot afecta pe oricine, oricând și în orice parte a corpului. Cea mai bună soluție sunt relaxantele musculare naturale, pe care le găsiți chiar în bucătărie.

Cu spasmele și durerile musculare nu e de glumit. Ca să scăpați de această problemă, aveți la îndemână câteva relaxante naturale. Pe care le aveți la îndemână, chiar în bucătărie.

De ce apar spasmele musculare

Spasmele musculare afectează cel mai frecvent regiunile gâtului, umărului și spatelui din cauza unei poziții și a unei posturi necorespunzătoare. Cu toate acestea, vă puteți confrunta cu spasme musculare în orice parte a corpului, cum ar fi mâinile, picioarele, abdomenul etc. Acestea vă limitează amplitudinea mișcărilor și pot provoca un disconfort ușor sau dureri intense.

De ce apar spasmele musculare? Activitate fizică intensă prelungită sau exerciții grele, o poziție greșită în timpul ședinței în timpul orelor lungi de lucru ar putea duce la dureri de spate, de umeri sau de gât. De asemenea, sunt vinovate pozițiile incorecte de somn sau postură de mers pe jos, contracții în timpul menstruației. Creșterea rapidă în greutate și un stil de viață sedentar ar putea face ca mușchii dumneavoastră să fie mai predispuși la rigiditate, spasme și crampe.

Se pot instala și din cauza deficienței de nutrienți, cum ar fi lipsa vitaminei D, a magneziului sau a proteinelor. Rareori, mușchii spasmodici s-ar putea datora anumitor afecțiuni cronice de sănătate precum distrofia musculară, scleroza multiplă sau boala McArdlei.

Mușețelul, un excelent relaxant muscular

Mușețelul, relaxant muscular

Mușețelul, un relaxant muscular pe bază de plante, este o plantă terapeutică bogată în flavonoide antiinflamatorii. Acesta poate ajuta la gestionarea diferitelor probleme, inclusiv insomnii, spasmele musculare, crampele menstruale, febra fânului, răceala și gripa. Masarea uleiului esențial de mușețel pe mușchii afectați ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și oferă o ușurare a spasmelor.

Puteți bea ceai de mușețel pentru a relaxa mușchii înțepeniți și dureroși. Proprietățile antiinflamatorii și antispasmodice ale ceaiului de mușețel ajută la reducerea crampelor menstruale și a sindromului premenstrual.

Sucuri și extracte de cireșe

Cireșele sunt pline de antioxidanți și au proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la relaxarea mușchilor și la reducerea leziunilor și a durerii musculare. Un studiu a arătat că sucul și extractele de cireșe amare ar putea ajuta sportivii și maratoniștii să amelioreze entorsele și leziunile musculare. În plus, sucul de cireșe ajută la reducerea leziunilor musculare și ajută la o recuperare mai rapidă.

Afinele ameliorează durerea

Afinele sunt bogate în antioxidanți și polifenoli antiinflamatori care ajută la relaxarea mușchilor și stimulează recuperarea după efort. Suplimentarea dietei cu afine poate contribui la îmbunătățirea performanței la exerciții fizice și la scăderea markerilor inflamatori. O masă de smoothie de afine poate ajuta la o recuperare mai rapidă. Afinele ar putea, de asemenea, să ajute la ameliorarea durerii musculare cronice și a inflamației asociate cu osteoporoza și să contribuie la îmbunătățirea posturii și a mobilității la persoanele în vârstă.

Consumați suc de rodie

Beneficiile piperului Cayenne

Capsaicina se găsește în mod natural în miezul (partea cărnoasă) a piperului cayenne. Acest relaxant muscular natural poate ajuta la ameliorarea durerii asociate cu fibromialgia (un tip de tulburare de durere musculară). În timp ce puteți include piperul cayenne în diverse mâncăruri, puteți găsi, de asemenea, extracte de piper cayenne în capsule și creme. Cercetările sugerează că aplicarea cremei cu capsaicină pe zonele afectate poate ameliora spasmele și durerile musculare.

Consumați suc de rodie

Consumul de suc de rodie este o altă modalitate sănătoasă de a ameliora durerile musculare. Un studiu efectuat pe halterofili a constatat că un consum frecvent de de suc de rodie reduce leziunile musculare și ajută la recuperare. Un alt studiu a raportat efectele benefice ale sucului de rodie asupra creșterii rezistenței și reducerii durerii mușchilor flexori ai cotului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre