Cu durerile de gât nu se glumește, pentru că neluate în seamă și netratate, acestea pot duce la probleme mai mari. Remediile naturale vă pot fi cei mai buni prieteni.
Mierea e spectaculoasă
O durere în gât cauzează, de obicei, durere, mâncărime sau iritație. Durerea se poate înrăutăți atunci când înghițiți, ceea ce face dificil să consumi alimente și lichide. Unul dintre cele mai cunoscute și eficiente remedii rămâne mierea amestecată în ceai sau luată ca atare. După mai multe studii, cercetătorii au concluzionat că mierea a fost mai eficientă în ameliorarea simptomelor decât alte tratamente, inclusiv antibioticele. Din cauza riscului de botulism infantil, copiii cu vârsta de 1 an și mai puțin nu ar trebui să consume miere.
Gargara cu apă sărată
Gargara cu apă caldă cu sare poate ajuta la calmarea durerilor de gât și la descompunerea secrețiilor. De asemenea, poate ajuta la reducerea bacteriilor din gât. Faceți o soluție de apă sărată adăugând o jumătate de linguriță cu sare la un pahar plin cu apă caldă. Faceți gargară pentru a ajuta la reducerea umflăturilor și pentru a menține gâtul curat. Potrivit Asociației Americane de Osteopatie, persoanele cu dureri de gât ar trebui să efectueze o gargară cu apă sărată cel puțin o dată pe oră.
Gargară cu bicarbonat de sodiu
În timp ce gargara cu apă sărată este mai des folosită, gargara cu un amestec de bicarbonat de sodiu și apă sărată poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerilor de gât. Această soluție orală poate reduce bacteriile și poate preveni dezvoltarea ciupercilor.
Institutul Național al Cancerului (NCI)Trusted Source recomandă să combinați amestecați ¼ de linguriță cu bicarbonat de sodiu cu 1/8 linguriță cu sare într-o cană cu apă cadă. Clătiți gura de trei, patru ori pe zi cu această soluție, apoi cu apă plată.
Ceai de mușețel și menta
Ceaiul de mușețel, liniștitor în mod natural, a fost folosit de mult timp în scopuri medicinale, inclusiv pentru tratarea durerilor de gât. Acesta are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și astringente. Acesta poate stimula sistemul imunitar pentru a ajuta organismul să trateze infecția care a cauzat durerea în gât.
Menta este binecunoscută pentru capacitatea sa de a împrospăta respirația. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii și unele calități antibacteriene și antivirale, potrivit unei analize din 2019. Menta conține compusul mentol, care ajută la subțierea mucusului și la calmarea durerilor de gât și a tusei. Puneți câteva frunze uscate de mentă în apă clocotită și lăsați amestecul să stea câteva minute. După ce au trecut câteva minute, strecurați ceaiul și lăsați-l să se răcească ușor, apoi faceți gargară.
Puterile vindecătoare ale schindufului
Planta de schinduf este disponibilă sub mai multe forme. Puteți mânca semințe de schinduf, puteți aplica ulei de schinduf pe piele sau puteți bea ceai de schinduf. Ceaiul de schinduf este un remediu comun pentru durerile de gât. Această plantă este foarte bună și pentru a ameliora crampele menstruale, reduce bacteriile care provoacă iritații sau inflamații și favorizează lactația.
Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă (National Center for Complementary and Integrative Health – NCCIH)Trusted Source sugerează ca persoanele însărcinate să evite consumul de doze mari de schinduf.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook