Simona Ionescu / Redactor Șef

Remedii cu eficiență maximă pentru durerile de urechi. Frunzele de mușcată, printre cele mai vechi soluții naturale

Remedii cu eficiență maximă pentru durerile de urechi. Frunzele de mușcată, printre cele mai vechi soluții naturale
Când anotimpul rece își face simțită prezența, apar și durerile de urechi. Pentru a le calma, apelați cu încredere la ajutorul remediilor naturale.

Infecțiile sunt cele printre cele mai frecvente cauze ale durerii de urechi. Dacă situația este la început, remediile naturale vă scapă de probleme.

Infuzia de ceai de mușețel vă scapă de durerile de urechi

Din cele mai vechi timpuri, mușețelul este un remediu care poate face minuni când vine vorba de durerile de urechi. Luați un săculeț cu tifon și umpleți cu muşeţel uscat. Puneți la încălzit, deasupra unei băi de aburi, apoi puneți pe locul dureros. Se lasă în jur de zece minute, de trei ori pe zi.

Tot pentru durerile de urechi este bună și infuzia de ceai de mușețel. Se recomandă spălături calde sau băi de aburi la ureche, timp de zece minute. Foarte bună este și varza. Se aplică cataplasme cu frunze de varză direct pe ureche și se ține până trece durerea. Varza este renumită pentru că „trage” infecția.

Mușcatele, printre cele mai bune remedii pentru durerile de urechi. Sursă foto: ziarul de iasi

Frunzele de mușcată, unul dintre cele mai vechi leacuri

Pentru a scăpa de neplăcute dureri de urechi, se poate apela și frunzele de mușcată, un remediu vechi din bătrâni. Luați o frunză de mușcată, împăturiți și puneți în interiorul urechii. Atenție! Sub nici o formă nu împingeți în adâncul urechii. Păstrați în jur de oră sau până când durerea încetează.

Academia de Pediatrie Americană susține un alt remediu vechi din bătrâni pentru durerile de urechi: uleiul de măsline. Tot cee trebuie să faceți este să-l încălziți puțin și să puneți câteva picături în urechea dureroasă. Vă poate fi de folos și o pernă electrică care se va ține pe locul dureros timp de 20 de minute.

Mușchii se vor relaxa și ajută la circulația sângelui. Pentru a reduce presiunea acumulată în urechi, de multe ori vă este de folos să dormiți punând mai multe perne. În cazul în care durerea de ureche persistă mai mult de 48 de ore, e momentul să mergeți imediat la medicul specialist.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre